Profil i aktorit Piro Kita!

2
5843

Piro Kita
Aktor i Teatrit “Skampa” Elbasan dhe I Kinematografise Shqiptare.

Lindi ne korce me 5 qershor 1953. Kreu Institutin e Larte te Arteve ne Tirane per aktor. Me pas u emerua aktor ne Teatrin “Skampa” te Elbasanit. Paralelisht me interpretimet ne skenen e ketij institucioni artistik, interpreton edhe ne kinematografi ne rreth 11 role duke filluar me filmin “Streha e re” ne rolin e agronomit , 1977. Kryesisht ne filmin shqiptar eshte aktivizuar ne role dytesore dhe te vogla.

Filma te tjere:
“Zonja nga qyteti”, 1976 (Bujari); “Gjeneral gramafoni”, 1978; “Balle per balle”, 1979 (komandanti i nendeteses); “Nje nate nentori”, 1979; “Pertej mureve prej guri”, 1979 (djali i Nerimanit); “Nje shoqe nga fshati” ,1980; “Kercenimi”, 1981 (Arbeni); “Thesari” , 1981 (Gaqo); “Kronike e atyre viteve”, 1986; ”Historiani dhe kamaleoti”, 1989 (shoqeruesi i historianit); “Kronike e nje nate”, 1990 (Mario); “Ngjyrat e moshes”, 1990 (Sokoli);


____________________
Kinematografia Shqiptare nje faqe publike ne aktivitet qe ne vitin 2013 Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare, Toena 2002 / A. T Hoxha / f. 194

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

2 COMMENTS

  1. Keta jane korithenjte e kinematografise shqipetare na kane kenaqur qe edhe sot i shikojme me admirim.te paharuar ata qe nuk jetojne dhe jete gjate atyre qe jane.

Leave a Reply