Profil i grimiorit të filmit shqiptar Durim Neziri!

0
1478

Durim Neziri
Piktori i kostumeve dhe grimiori i Kinostudios “Shqiperia e Re”

Lindi me 3 mars 1955.
Ka kryer Liceun Artistik “Jordan Misja” per pikture. Filloi punen si grimior ne Kinostudion “Shqiperia e Re” qe me 28 mars 1977.
Ka nje karriere te gjate ne kete fushe me nje kohezgjatje prej 40 vjetesh dhe eshte nder artistet qe vahzdon ne aktivitet.

Punoi vetem ose si bashkeautore ne grimin e aktoreve te rreth 20 filmave artistike e me vone edhe si piktor kostumesh .

Nder filmat qe realizoi si grimior, piktor grimior dhe piktor kostumesh bejne pjese : “Gjeneral gramafoni (1978); “Keshilltaret” (1979); “Nusja” (1980); “Nje nate pa drite” (1981); “Nentori i dyte” (1982); “Kohe e larget” (1983); “Enderr per nje karrige” (1984); “Guret e shtepise sime” (1985); “Te mos heshtesh” (1985); “Telefoni i nje mengjesi (1987); “Treni niset ne shtate pa pese” (1988); “Kthimi i ushtrise se vdekur” (1989); “Vetmi” (1990); “Dasma e Sakos” (1998); “Funeral business” (1999). Ne dy filmat e fundit te keaj liste eshte piktor kostumesh.

Aktivitet i tij ne profesionin si “production designer” vazhdon edhe me filmat mbas mbylljes se Kinostudios “Shqiperia e Re”, si psh: “Luna park” te regjzorit Florenc Papas apo te filmit “Burnesha” te regjizori Andamjon Murataj!

Ekskluziviteti mban daten 2 mars 2022
_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare / Toena 2002 / A. T Hoxha / f. 292

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply