Profil i kompozitorit Thoma Gaqi!

0
1662

Thoma Gaqi
Kompozitor. Artist i merituar.

Lindi ne Korce me 21 gusht 1948.
Kreu studimet ne Insitutin e Larte te Arteve ne degen e muzikes ne vitin 1972. Eshte perfaqesues i gjenerates se re te brezit te kompozitoreve shqiptare. Ka qene nxenesi i talentuar i klases se kopozicionit te drejtuar nga Prof. Çesk Zadeja. Ka nje krijimtari te shumaneshme me vepra instrumentale, simfonike, vokale dhe vokalo – simfonike, orkestrale, muzikë dhome, muzikë skenike si edhe muzikë filmi.

Një vend të rëndësishëm ne kete krijimtari zë edhe muzika tradicionale shqiptare. Përveç krijimtarisë artistike, Thoma Gaqi ka një kontribut të veçantë në fushën e pedagogjisë si titullar i lëndës së harmonisë prej shumë vitesh dhe në formimin e kompozitorëve të brezave në vazhdim.

Përgjatë jetës së tij profesionale, Thoma Gaqi ka qenë gjithashtu Udhëheqës artistik në Teatrin e Operës dhe Baletit. Pervec veprimtarise tjeter muzikore ai kompozoi muziken e filmi “Perballimi”
__________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. Hoxha / f. 130.

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply