Profil i producentit te Kinostudios, Vangjush Leka!

0
830

Vangjush Leka
Ekonomist, producent dhe operator i filmit te Kinostudios.

Lindi me 18 mars 1953, Ka kryer studimet per ekonomist ne Universitetin e Tiranes. Ka qene drejtues si producent ne xhirimin e filmave artistik te Kinostudios “Shqiperia e Re”, “Ne cdo stine” (1980), “Shoku yne Tili” (1981), “Gracka” (1983).

Me vone ai kaloi si operator asistent ne 8 filma te tjere dhe ne v. 1989 si bashkeoperator ne filmin “Muri i gjalle” kushtuar legjendes se Rozafatit. Filmi i tij i pare si operator i pavarur ka qene ai “Bardh e zi” (1991).

Me pas me hapjen e kanalit TVKlan, eshte punesuar si operator ne kete institucion te medias shqiptare. Aktualisht jeton ne Verona te Italise.

Publikuar me pare ne Facebook ne mars 2020

___________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: “Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare” – Toena 2002 / A. T Hoxha f. 231. Foto e marre nga profili i artistit ne facebook.

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply