Profil i operatorit Aleksander Kasneci!

0
1187

Aleksander Kasneci
Operatore i filmave kronikale, dokumentare dhe artistik.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi me 19 nentor 1948. Xhiroi fillimisht suzhete per kinoditaret e me vone 9 filma kronikale e dokumentare vetem ose me bashkeautore.

Nder filmat e tij dokumentare spikasin: “Ne udhet e viti 2010” – 1981 / “Udheve te hekurta” – 1981 / “Ne rruge te reja” -1982 .

Alternativisht xhiroi 9 filma artistike nder te cilet dy si bashkeautore : “Itendenti” – 1980 / “Vellezer dhe shoke” – 1981.

Nderkohe xhiroi ne menyre te pavarur si operatore filmat “Ne kufi te dy legjendave” – 1981 / “Besa e kuqe” – 1982 / “Fraktura” – 1983 / “Militanti” – 1984 .

Ndersa ne bashkepunim me te tjere xhiroi 10 filma kronikale e dokumentare, shume suzhete te kinoditareve dhe dokumentare.
* * *
Vini re: Nuk disponojme asnje informacion pertej vitit 2009 edhe pse eshte nje emer i mirenjohur si operator. Gjithsesi synimi i kesaj faqe eshte te mos anashkaloje e te leje ne harrese asnje emer nga artistet tane per aq sa kemi mundesine t`i kujtojme ato, gjithnje ne baze te nje informacionit te grumbulluar.

Nese ndokush disponon informacion perkates si dhe deshiron t`i bashkohet kauzes sone, duke na ndihmuar ne kete drejtim, do te jete mese i/e mirepritur dhe me shume falenderime te perzemerta.

____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: “Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare” – Toena 2002 / A. T Hoxha / f. 189.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.