Profil i operatorit të zërit Lirim Mulosmani!

0
869

Lirim Mulosmani
Inxhinier dhe operator zeri ne Kinostudion “Shqiperia e re”.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi ne Tirane me 15 nentor 1946. Mbaroi studimet ne Universitetin e Tiranes Inxhinieri elektronike ne rrymat e dobeta. Me 3 janar 1971 filloi punen si inxhinier ne repartin e zerit ne Kinostudio. Fillimisht punoi si inxhinier e me pas si operator zeri ne firmat kronikale dhe dokumentar brenda studios.

Filmi i tij i pare artistik qe realizoi si operator zeri ishte “Ndergjegja” – 1972 e me pas edhe filmat: “Rruge te bardha” – 1974 / “Liri a vdekje” (2 serite) – 1979 si dhe dy filma te tjere.
Me 1981 u transferua si inxhinier prane Drejtorise se Planit ne Ministrine e Kultures dhe Arteve. Nga viti 1991 punoi ne Televizionin shqiptar si operator zeri ne studio.
__________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare / Toena 2002 / A. T. Hoxha / f. 279

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.