Profil i producentit të Kinostudios Adriatik Beqiri!

0
1024

Adriatik Beqiri
Ekonomist dhe producent i Filmit ne Kinostudion “Shqiperia e re”

Lindi ne Vlore me 23 dhjetor 1946. Studimet e larta i kreu ne Tirane ne fakultetin ekonomik. Me 1970 emerohet ekonomist ne degen e prodhimit te filmave prane kinematografise shqiptare ku u dallua per aftesi drejtimi dhe organizimi.

Filloi si producent, drejtor filmi ne filmin “Guximtaret” – 1970.
Deri ne vitin 1976 realizoi si producent edhe 7 filma te tjere : “Kryengritje ne palat” – 1972 / ‘Yje te neteve te gjata” – 1972 / Brazdat – 1973 / “Shperthimi” – 1974 / “Lume drite” – 1975 / “Lulekuqe mbi mure” – 1976 / “Perballimi” – 1976 . Per aftesite e tij si ekonomist u kerkua nga ndermjarret e Tregtise se Jashtme ku punoi me sukses deri ne v. 1992. Me pas u more me veprimtari private.

* * *
VINI RE: Nuk disponojme asnje informacion pertej vitit 2002 Gjithsesi synimi i kesaj faqe eshte te mos anashkaloje e te leje ne harrese asnje emer nga artistet tane per aq sa kemi mundesine t`i kujtojme ato, gjithnje ne baze te nje informacionit te grumbulluar.
Nese ndokush disponon informacion perkates si dhe deshiron t`i bashkohet kauzes sone, duke na ndihmuar ne kete drejtim, do te jete mese i/e mirepritur dhe me shume falenderime te perzemerta.

K.Sh – dhjetor 2020
_______
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise shqiptare / Toena 2002 / A. T Hoxha /f. 44.

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply