Profil i regjisores Drita Koçi – Thana!

0
1248

Drita Koçi – Thana!
Regjisore

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi me 10 tetor 1951 ne Tirane. Kreu studimet ne Insitutin e Larte te Arteve . Ne vitet 1977-1976 kreu edhe nje kurs pasuniversitar per regji prane Kinostudios. Filloi ne Kinematografi fillimisht si asistente regjisore ne filmat: “Shoku yne Tili” – 1981 / “Apasionata” – 1983 / “Nxenesit e klases sime” – 1984 .

Bashkeautore me Besnik Kurtin, realizoi filmin e pare si regjisore “Ne ditet e pushimeve” – 1982, dhe ne menyre te pavarur filmin “Gabimi” – 1986. Me pas filmat me regji te saja jane: “Bregu i ashper” – 1988 qe eshte edhe me i suksesshmi, “Pas fasades” – 1992”.
____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare / Toena 2002 / A. Hoxha / f. 194-195

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.