Profil i regjisorit Jani Tane!

0
1246

Jani Tane
Regjisor i filmit televiziv te TVSH-se.

U lind ne Korce me 4 gusht 1951.
Deshiren per teatrin dhe filmin e kishte qe ne kohen e gjimnazit ne qytetin e tij te lindjes. Kreu studimet ne Insitutin e Larte te Arteve ne degen e drames.

Menjehere pas diplomimit ne vitin 1972 e ne vazhdim punoi ne TVSH. Ne fillim punon si asistent regjisor me një nga operatorët e parë shqiptarë, Muharrem Kondaj, ndër më të mirët e TVSH-së e me pas si regjisor ne emisione te ndryshme televizive, portrete figurash te shquara, filma dokumentare ose kinospektakle etj.

Si regjisor ka xhiruar edhe tre filma televizive :
“Gjyshi partizan” (1978) ku eshte edhe bashkeautore i skenarit; “Edhe ne luftuam” (1981); “Nje ngjarje ne liqen” (1982).
Aktualisht jeton ne Perugia (Italia)
_________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare / Toena 2002 / A. Hoxha / f. 384

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here