Pushkin Lubonja (1948-2011) | Regjisor e skenarist i RTSH-se!

0
3361

Pushkin Lubonja (1948-2011)
Regjisor, aktor, gazetare dhe skenarist.

Ne me se shumti ai njihet si gazetar dhe regjisor per punen e tij ne Radiotelevizionin publik Shqiptar.
Kryen studimet e larta dhe diplomohet ne degen e fizikes ne vitin 1971. Karriera e tij merr nje drejtim tjeter kur me 1975 fillon punen si gazetare ne RTSH.

Ndersa si aktor karriera e tij eshte e shkurter me te vetmin rol ne vitin 1979 ne serialin e filmit televiziv “Emblema e dikurshme” ne misherimin e nje hetuesi, rol te cilin e interpreton me profesionalizem.
Mbas xhirimeve te ketij filmi, ai vazhdon te punoje si regjisore ne shume emisione, dokumentare nder te cilet jane te mirenjohur nga teleshikuesit e TVSH-se si cikli “Portrete Artistësh” dhe dokumentari “Shqisa e gjashtë”.

Pushkin Lubonja, do të mbahet mend ne punen dhe kontributin e tij edhe si skenarist e prezantues i të parit spektakël modern në Shqipëri “Europa ‘91”.

 

 

Mbas nje periudhe te gjate problemesh shendetesore, ndahet nga jeta me 28 nentor 2011.

Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 13 janar 2021

__________________________________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe nga 2013.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply