STAFI FILMIK PRAPA KAMERAVE | KINOSTUDIO “SHQIPERIA E RE”!

0
1457

Ky album fotografik, i dedikohet atyre që jane arkitektet e filmit dhe teatrit shqiptar, emrat e të cileve ne fakt jane të lidhur me Kinostudion “Shqiperia e Re”, prone e padiskutueshme e popullit shqiptar. Në kete album do te perpiqemi të shplurosim nga harresa rregjisorë, operatorët dhe skenaristët, pra stafin prapa kamerave. Nje album që i dedikohet nje stafi të tërë filmik, komponente kryesorë ne xhirimin e një filmi.

Respekte te pafund për punen kolosale, sakrificat dhe dedikimin tuaj në Kinostudion “Shqiperia e Re”!

Regjisorë, operatorë, montazhierë, piktorë, skenografë, producentë, ekonomistë ………..

Normale qe ne kete album, nuk pretendeohet te jene permendur te gjithe pa perjashtim. Eshte nje pune e madhe, voluminoze qe kerkon kohe, dhe nuk mund te kryhet plotesisht ne nje dite te vetme, megjithate, vete ky album profili do te pasurohet me informacion dhe foto here pas here, derisa do te marre nje forme te mjaftueshme…

Nje perkujtim, me nderime dhe shume respekt per ata qe nuk jetojne me!!


Kinematografia Shqiptare https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1090867980973069&type=3

Krijuar ne Nentor 2015 dhe rishikuar ne vitet ne vazhdim.

Burimi i informacionit: “Enciklopedi e Kinematografise Shqiptare” – Toena 2002 / A. T Hoxha. Te gjitha fotot ne kete album jane kontribut i administratoreve te nxjerr nga filmat shqiptar.

FOTOGALERI E KETIJ STAFI - KINOSTUDIO "SHQIPERIA E RE"
   
   AZIS KARALLIU              Kolec Daija
   (Piktor filmi / Karikaturist)      Fotograf / Ndricues 

   
   SHYQYRI SAKO              Fisnik Pulaj
   Piktor filmi              Piktor filmi

   
    HAMDI FERHATI              TOMI VASO            
    Njeri nga operatoret e pare te filmit  Operator i filmit vizatimor 

   
   ASIM RAXHIMI              BEQIR VAQARRI             
   Inxhinier zeri             Operator

   
   LLUKAN BUSHI               LUÇIE GJONÇEJ
   Grimier                 Grimiere
 
      
  SHPRESA PAPAPAVLLO             REVOLUCIONARE QESARI
  Regjisore montazhi             Kinoarkiviste 

   
  DALLANDYSHE BABOÇI            NERIMAN FURRXHI - RESULI
  Montazhiere / Grimere           Regjisore montazhi


ADRIANA ELINI XHAJANKA (1937 – 1994)
Regjisore montazhi dhe regjisore e filmave dokumentare


Adriana Elini ben pjese ne plejaden e grave qe ju perkushtuan Kinemase shqiptare.
I perket brezit te dyte te rregjizoreve te montazhit qe filloj pune ne fundin e viteve `50-te dhe u be rregjizore e filmit dokumentare per tri dekada


BUJAR KAPEXHIU
Regjisor, skenarist, aktor, karikaturist

 


DHIMITER ANAGNOSTI
Regjisor i shquar i filmit shqiptar


DHIMITER PECANI
Regjisor dhe aktor


DIANA DIAMANTI (1948 – 1994)
Njera nga regjisoret e para femra te filmit dokumentar


ESAT OKTROVA (1930-2001)
Regjisor, Artist i merituar 


ESAT TELITI
Regjisor dhe aktor i mirenjohur. 


GEZIM KAME
Regjisor dhe aktor


HYSEN HAKANI (1932 – 2011)
Regjisor i pare i filmit shqiptar


IBRAHIM MUCAJ (1944 – 2010)
Regjisor i shquar i filmit artistik dhe dokumentar


ILIA TERPINI
Operatori i filmit shqiptar


ISMAIL ZHABJAKU (1932 – 1992)
Regjisor, skenarist dhe aktor


KRISTAQ DHAMO (1933 – 2022)
Regjisor i shquar i filmit dhe dokumentarit


KRISTAQ MITRO (1945 – 2023)
Regjisor i shquar i filmit dhe dokumentarit shqiptar

 

FOTOGALERI E STAFIT PRAPA KAMERAVE NE KINOSTUDIO "SHQIPEIA E RE"

    
   MIMOZA NANO               ELDA BUDINI
   Regjisore montazhi           Regjisore montazhi 
   
    
   PELLUMB PANARITI             ESPERANCA KONOMI
   Operator i filmit         Regjisore dhe piktore e filmit vizatim.

    
   VALENTIN ÇANI              ARIF MATJANI
   Grimior                 Producent i filmit shqiptar

    
   JANI NANO (1927-1990)           IRENA HARITO
 Operator i filmit dokumentar dhe kronikal  Montazhiere dhe regjisore

   
  SOKRAT MUSHA (1926 - 1997)        DASHAMIR TURKU
  Operator / Artist i Merituar       Grimior, parrukier dhe piktor

   
   Agim Ahmeti               Agim Verzivolli
   Inxhinier i dekoreve          Fotograf

   
   Andon Koja                Agim Zajmi
   Kostumer, rekuizitier          Piktor i Popullit / Skenograf

   
   Alma Devolli               Alush Hima
                        Piktor i filmit

     
    Andrea Mehilli           Androniqi Vangjeli
    Nen drejtor i Kinostudios
 
   
   Bujar Kolaneci             Liliana Tesho
   Peroducent i Fil mit te Kinostudios  Grimiore
 

 

KUJTIM GJONAJ
Regjisor i filmit dokumentar


 

KUJTIM SPAHIVOGLI (1932 – 1987)
Regjisor, aktor

 


 Leka Bungo
Regjisor, aktor, skenarist 


 

Muharrem Fejzo
Regjisor


 

Natasha Vodica
Piktore ekzekutuese e filmit vizatimor 


Pirro Mani
“Artist i Popullit” Regjisor, aktor


Pjeter Gjoka
“Artist i Popullit” / Aktor, regjisor


Saim Kokona
Operator i Filmit


Pandi Stillu
Regjisor veteran i Teatrit


Sokrat Mio
Regjisor veteran i Teatrit dhe aktor.


Viktor Gjika
“Artist i Popullit” / Regjisor


Vladimir Prifti
Regjisor


Vlash Droboniku
“Artist i Merituar” Regjisor, piktor i Filmit Vizatimor.


Vlasova Musta
Skenariste


 

FOTOGALERI E STAFIT FILMIK PRAPA KAMERAVE

  
 Angjelina Leka             Arben Vebiu
                     Kostumer, rekuizitier
  
 Arjana Vito                Astrit Tota
 Laborante, larse e filmave        Piktor filmi dhe kostumesh

  
 Atalanta Pasko              Bardhyl Martianiani
 Regjisore montazhi            Kameraman, operator
 
   
 Xhemal Broja                Saim Kokona
 Regjisor, aktor, dramaturg, kritik     Operator i filmit kronikal, dokumentar
 Veteran i Teatrit Shqiptar.        dhe artistik i Kinostudios 

  
 Mimoza Musaraj             Llazar Lipiviani
 Regjisore montazhi / Inxhiniere     Drejtor i Kinematografise
 elektronike
 
 
 Flora Uka (Nashi) 
 Operatore zeri / Inxhiniere

 

 

_____________________________________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Ky album mbetet ne proces punimi. 2022, 2023, 2024


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply