Regjisorja e montazhit Neriman Furrxhi – Resuli!

0
734

Neriman Furrxhi – Resuli
Regjisore montazhi

Lindi ne Tirane me 28 nentor 1947.
Mbaroi Institutin e Larte te Arteve per Aktore.
Me 11 shtator 1969 fillon te punoje ne Kinostudio, fillimisht si montazhiere ne repartin e montimit te filmave nen drejtimin e Xhanfize Kekos.

Montoi si regjisore filmin e pare artistik “Cirku ne fshat” ne v. 1977, dhe filmin e permasave te medha “Njeriu me top”.

Punoi si regjisore montazhi ne 12 filma nder te cilet:
“Vajzat me kordele te kuqe” – 1978 / “Pertej mureve te gurta” – 1979 / “Gezhoja e vjeter” – 1979 / “Ne cdo stine” – 1980 / “Nje vonese e vogel” – 1982 / “Nxenesit e klases sime” – 1984 / “Misioni pertej detit” nderuar me cmim te vecante si dhe mbas shume kohesh shkeputje filmin “Bolero” – 1997.

VINI RE:
Nuk disponojme asnje informacion pertej vitit 2002  edhe pse zonja Neriman Furrxhi – Resuli eshte nje emer i degjuar ne montazh. Gjithsesi synimi i kesaj faqe eshte te mos anashkaloje e te leje ne harrese asnje emer nga artistet tane per aq sa kemi mundesine t`i kujtojme ato, gjithnje ne baze te nje informacionit te grumbulluar.
Nese ndokush disponon informacion perkates si dhe deshiron t`i bashkohet kauzes sone, duke na ndihmuar ne kete drejtim, do te jete mese i/e mirepritur dhe me shume falenderime te perzemerta.


Per lexuesit ne anglisht:

Neriman Furrxhi – Resuli
Editing director in the time of Kinostudios “Shqiperia e Re”

Born in Tirana on November 28, 1947, she graduated the Institute of Arts for Actress.

On September 11, 1969, she started working at Kinostudio, initially as an editor in the film editing department under the direction of Xhanfize Keko.

Edited as director the first feature film “Cirku ne fshat / Circus in the village” in v. 1977, and the large-scale film “Njeriu me top / The Man with the Cannon”.

She worked as an editing director in 12 films, among which:

“Vajzat me kordele te kuqe / Girls with red ribbons” – 1978 / “Pas mureve prej guri / Beyond the stone walls” – 1979 / “Gezhoja e vjeter / The old shell bullet ” – 1979 / “Ne cdo stine / In every season” – 1980 / “Nje vonese e vogel / A little delay “- 1982 /” Nxenesit e klases sime / Students of my class “- 1984 /” Misioni pertej detit / Mission over the sea “honored with a special award and after a long break she turned form the
“Bolero ” movie, 1997.

Notice: We do not have any information beyond 2002 and we have also not been able to find any photos of Mrs. Neriman Furrxhi-Resuli, although it is a popular name in the montage. However, the purpose of this site is not to ignore and leave in oblivion any name from our artists as long as we have the opportunity to remember them, always based on the information gathered. If anyone has relevant information and wants to join our cause, helping us in this regard, it will be more than welcome and more heartfelt thanks.

_______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. T. Hoxha.

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply