Rrapo Kapurani | Aktorë të Teatrit “Z. Sako”, Gjirokastër!

0
1855

Aktor i teatrit dramatik “Zihni Sako” , Gjirokastër

U lindë me  13 janar 1953 në Sarandë. Ka kryer studimet ne Institutin e Larte te Arteve ne degen e drames, ne harkun kohor 1980-1983.Pas diplomimit filloi pune ne trupen e estrades se qytetit e per te vijuar me pas karrieren e tij prane Trupes Profesioniste te Teatrit “Zihni Sako”.

Ne karrieren e tij te gjate artistike spikati per profesionalizem dhe interpretime te arrira madje ne nje numer premierash qe shkonin deri 4 ne vit, te gjitha prane Estrades , pa marre parasysh edhe 140 shfaqet e shumta, brenda dhe jashte qytetit te Gjirokastres. Ne karrieren e tij si pjese e Trupes Profesioniste eshte aktivizuar dhe ka interpretuar shume role ne cdo pjese qe eshte vendosur ne skene nga regjisoret .

Fale talentit, realizmit dhe perkushtimit te tij Rrapo Kapurani mundi qe shume shpejt te hynte ne zemrat e publikut dhe artdashesve Gjirokastrite duke merituar plotesisht duartrokitjet e spektatorit vendas, i cili e mbeshteti gjate gjithe karrieres se tij artistike. Nga shfaqet mund te permendim: “Shtepia me dy porta” – Luani; “Qyteti i akuzuar” – Mekaniku; ”Paqe e pergjakur” – I zoti shtepise; “Beselam pse me flijojne” – Laidi; “Keci mburraveci” – xhaxhai; “Seksomanet” – Ushtari mburravec Skeledri; “Te paret dhe te fundit” – Kitduranti; “Koka e tjetrit” – Dyzhoreni; “Njeriu qe pa vdekjen me sy” – Filimoni; “Bertet hajduti” – Solloni; “Filomena Marturano” – Rikardi; “Dy krime e gjysem dhe nje bulldog” – Komandanti; “Nuk ka te ngopur” – Spartak Kapadahiu; “Hipokrite dhe kurvare” –Andrea; “Nuk paguaj nuk paguaj” -Xhovani
“Genjeshter per genjeshter” – Babai; “Babai” – Lilo ; “Jo te gjithe hajdutet vijne per keq”; “Eh c’te ben paraja” –Viki; “Nje krevat per tre” – Xherardi; “Lojtarja e bixhozit -; “Endrra e cuditshme e Vasilit” –Princi; “Pranvere e vonuar” – Gjoleka

___________
Kinematografia Shqiptare qe ne vitin 2013
Referenca: Faqja zyrtare e Teatrit “Z. Sako” , Gjirokaster ne Facebook.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply