Skenaristi i filmit vizatimor Stavri Pone!

0
1116

Stavri Pone
Redaktor, skenarist filmi vizatimor dhe perkthyes.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi ne Fier me 14 mars 1942. Mbaroi fakultetin Histori-Filologji per gjuhen angleze. Punoi disa kohe si redaktor ne Shtepine botuese dhe ne vitin 1981 u emerua si kinoarkivist – perkthyes ne Arkivin Shteteror te Filmit.

Dy vjet me vone kaloi si redaktor prane sektorit te filmit vizatimor dhe shkroi disa skenar vete ose bashkeautore.

Skenari i pare nga ai ishte  “Njeriu prej debore” – 1982. Deri ne vitin 1987 realizon edhe 11 skenare te tjere si “Bredhi i vitit te ri” – 1983, “Djali dhe peneli” – 1984, “Kur te bien puplat” – 1984, “Piku ne gjah” – 1986, ”Busti” – 1986, “Perseri gezuar” – 1987, “Dy vellezerit” – 1990, “Maratona e lavdise” – 1992 (bashkeautor), “Arbitri, arbitri – 1993 (bashkeautor) , “Mendje, mendje” – 1993 (bashkeautor), “Trendafili magjik” – 1993 etj.

Pas vitit 1993, merret me perkthime dhe botime te veprave te tij letrare.

______
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.