Sotiraq Çili (1942-2017) | Përkujtimore!

0
4778

Sotiraq Çili (1942-2017)
Aktor i suksesshem i Teatrit “A.Z Cajupi”, Korce dhe i Kinematografise Shqiptare.

Lindi ne Korce me 15 mars 1942.
Ka kryer studimet per aktor ne Insitutin e Larte te Arteve , dhe per shume vite ka qene aktor i Teatrit “A.Z Cajupi” te Korces, institucion me te cilin ka dhene edhe ai nje pjese kontributi ne historine e teatrit korcar. Por me shume eshte i njohur ne kinematografi, i aktivizuar ne nje numer te konsiderueshem te filmit shqiptar .

 

E fillon me rolin e nje oficeri gjerman ne vitin 1968 ne filmin “Prita” e me pas mund te permendim, Montatorja (1970) – brigadieri i ndertimit, Flamur ne dallge (1977) – koloneli Karar, Nje udhetim i veshtire (1977),  Tomka dhe shoket e tij (1977) – Tomorri,

Gjeneral gramafoni (1978), Pas gjurmeve (1978) – Guri, Nje nate nentori (1979), Karnavalet (1979), Me hapin e shokeve (1979) I paharruari (1984),Vjeshte e nxehte `41 , (1985), Rikonstruksioni TV(1988) – inxhinjer Gjergji, Kush eshte vrasesi – Daja I rreme (1989), Kronike e nje nate (1990) – Nikollaj .

Aktori ka patur nje loje interpretuese te thjeshte me nje natyrshmeri qe synon te synon te zbuloje sjelljen organike te personazheve, ndonese ne momente turbullirash e merish, gjasa per me shume dramacitet parapelqehen prej tij te anashkalohen.
Nderron jete me 20 gusht 2017.

_______________________________
Kinematografia Shqiptare qe ne vitin 2013
Publikuar per here te pare me mars 2017 dhe rishikuar ne vitet vijues. Referenca: “Enciklopedi. Teatri dhe Kinematografia Shqiptare” – Toena 2009 / J. Papagjoni / f. 70 si dhe Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2009 / A. Hoxha / f. 76-77

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply