Stafi prapa kamerave | Elda Budini, regjisore montazhi!

0
1015

Elda Budini
Regjisore montazhi.

Lindi ne Tirane me 14 prill 1952. Kreu me korrespondence shkollen e larte per gjuhe letersi. Filloi pune ne kinematografi ne repartin e montazhit me 1 shtator 1971 . Punoi si asistente nen drejtimin e mjeshterve te sektorit ne disa filma dhe ne vitin 1975 realizoi filmin e pavarur si regjisore montazhi, “Kur hiqen maskat”. Deri ne vitin 1989 punoi si regjisore montazhi ne 12 filma artistike si: “Karnavalet” – 1980; “Shoku yne Tili” – 1981; “Kohe e larget” – 1983; “Shirat e vjeshtes” – 1984; “Mondi dhe Diana” – 1985; “Kemishet me dyll” – 1987; “Tela per violine” – 1987; “Edhe keshtu edhe ashtu” – 1989 etj.

Po keshtu ajo ka punuar edhe ne filmat vizatimore dhe eshte nderuar me medalje per montimin e filmit “Piku ne gjah” ne Festivalin e 7-te te filmit dokumentar dhe vizatimore shqiptare.

VINI RE: Informacioni me i fundit qe disponon faqja i perket vitit 2002. 
___________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. T Hoxha / f. 55

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply