(VIDEO) TEATRI NË EKRAN “KËSHTJELLA DHE HELMI”

0
424

__________________

Vazhdimi i teatrit si me poshte:

 

TEATRI: “KESHTJELLA DHE HELMI
Nga Ismail Kadare
Regjia: Piro Mani / Qenan Toro / Avni Resuli
Skenografia: Agim Zajmi
Parrukiere: Ermini Kotini
Grimi: Zhaneta Petushi

Kameramane: Valter Qarri / Apollon Kazazi / Timo Koka
Regjia televizive: Albert Minga

AKTORET DHE ROLET:
Artur Hoxolli…….Leka, femije;
Keti Gjoca……Teuta, femije;
Gjergj Kruja…… Urani, femije;
Tomorr Guce…… Gjoka luftetar, babai i Teutes
Ahmet Pasha………. komandanti i keshtjelles
Piro Malaveci……….. Luftari, luftetar
Ndreke Shkjezi…….. banor i keshtjelles
Anastas Kristofori…………. arkitekti turk
Lazer Vlashi……… Sulltani plak
Pandi Siku……….Shpendi, luftetar
Vangjel Toce………Sokoli
Zef Bushati………Martini, ushtar
Yllka Mujo……Dorina
Drita Haxhiraj; Mimika Luca; Besa Imami
Drita Pelinku; Esma Agolli……Banuese te keshtjelles
Petraq Xhillari……komandanti turk i kafsheve te semura
Gjovalin Gjoka……..oficer turk
Roland Trebicka……agai i Jenicereve
Vasillaq Vangjeli…….. Myftiu, astrologu
Edmond Budina………..komandanti i Azapeve
Marika Kallamata………..Gjyshja e Teutes
Pavlina Mani; Liza Vorfi; Elida Janushi;
Antoneta Papapavllo…………banuese te keshtjelles

______________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here