Uran Strazimiri, teknik elektroauto dhe producent i filmit në Kinostudio!

0
1111

Uran Strazimiri, teknik elektroauto dhe producent i filmit në Kinostudio!

Teknik elektroauto dhe producent. Lindi ne Tirane me 6 shkurt 1939. Kreu shkollen e mesme te pergjitheshme dhe ne vitin 1961 fillon pune ne oficinen e automjeteve te Kinostudios “Shqiperia e re” duke punuar per nje kohe te gjate edhe si shef transporti. Me 1982 kalon perseri si elektroauto  dhe me 1988 emerohet si drejtor filmi ne degen e finances. Me vone transferohet si kryetar dege ne Ndermarrjen e Mjeteve Mesimore e Sportive. Pas v. 1990 u emerua si drejtor Drejtori ne Ministrine e Financave ne Radiotelevizion dhe perseri ne Ministrine e Financave.

Nuk kemi ndonje tjeter informacion te mevoneshem per zotin Uran Strazimiri!

________________________

“Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare” – Toena 2002 / A. T. Hoxha / f. 351-352


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply