Vaskë Aristidhi (1923-1993), drejtor i kinematografise shqiptare!

0
632

Vaskë Aristidhi (1923-1993)
Drejtor i kinematografise Shqiptare ne periudhen kohore 1963-1972.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi ne Korce ne vitin 1923. Djali i madh i veteranit te kinemase ne Korce, Nasi Aristidhi,dhe per nje kohe bashkepunetore i tij ne kinemane e qytetit “Majestic”.
Kreu studimet e mesme ne Liceun francez ne Korce duke u bere gradualisht njohes i mire i gjuhes frenge.

U lidh me Levizjen Antifashiste Nacional Clirimtare dhe m bas clirimit te vendit pati poste te rendesishme ne organet qendrore te Partise se Punes ne sektorin e kultures.

Ne vitin 1963 emerohet drejtor i Kinostudios “Shqiperia e Re” ku punoi ketu deri ne maj 1972. Prej andej punoi per nje kohe prane Komitetit Shqiptar per Marredhenjiet Kulturore e miqesore me Boten e Jashtme. Me vone u be edhe drejtor i Teatrit Popullor deri sa doli ne pension ne vitin 1984.

Nderroi jete ne Tirane ne vitin 1993.

Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 11 prill 2022
_________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. T. Hoxha / f. 26

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.