(VIDEO) 1973! Festivali i 12-të i Këngës në RTSH!

0
373

 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

FESTIVALI I 12-te I KENGES NE RTSH
Prezantuesit: Flutura Cangu dhe Pandi Siku
TV/ Radio: TVSH / Radio Tirana
Festivali i 12-te i Kenges ne Radio e Televizion u zhvillua ne datat:
28-29-30 dhjetor 1973 ne Tirane.
Ne kete festival moren pjese 20 kenge: 10 naten e pare, 10 naten e dyte.

Kenga fituese
“Gjurme te arta“
muzika: Kujtim Laro, teksti: Lirim Deda
kenduar nga Vace Zela dhe Ema Qazimi

Cmimi i dyte:
“Poeti partizan”
muzika: Pjeter Gaci, teksti: Ruzhdi Qatipi
kenduar nga Gaco Qako Zeliha Sina

“Si agim i kuq”
muzika: Josif Minga, teksti: Nasi Lera
kenduar nga Vace Zela dhe Alida Hisku

Cmimi i trete
“Partia ime, dielli i vendit tim”
muzika: Ferdinand Deda, teksti:
kenduar nga Ramiz Kovaci dhe Hysen Kocia

“Sup me sup si malet”
muzika: Agim Prodani, teksti:
kenduar nga Qemal Kertusha dhe Ema Qazimi
“Kur je ne rresht me partizane”
muzika: Feim Ibrahimi, teksti:
kenduar nga Suzana Qatipi dhe Thellenza Akcani

PERMBAJTJA E KENGEVE NE KETE VIDEO:

1 – HENE E NETEVE TE VONA SEC TE MUNDEN DRITAT TONA– Meli Bozgo
Muzika: Reshat Osmani
Teksti: Popullore nga nje kenge polifonike

2 – SUP ME SUP SI MALET – Ema Qazimi
Muzika: Agim Prodani
Teksti: Fatmir Gjata

3 – SUP ME SUP SI MALET – Qemal Kertusha
Muzika: Agim Prodani
Teksti: Fatmir Gjata

4 – SHOKU YNE – Alida Hisku
Muzika: Isuf Spahiu
Teksti: M. Memia

5 – POETI PARTIZAN – Gaqo Cako
Muzika: Pjeter Gaci
Teksti: Ruzhdi Qatipi

6 – GJURME TE ARTA – Vace Zela
Muzika: Kujtim Laro
Teksti: Lirim Deda

7 – GJURME TE ARTA – Ema Qazimi
Muzika: Kujtim Laro
Teksti: Lirim Deda

8 – TE DUA O BREGDETI IM I KALTER – Valentina Gjoni
Muzika: Nikollaq Bulo
Teksti: Luan Qafzezi

9 – KUR JE NE RRESHT ME PARTIZANE – Suzana Qatipi
Muzika: Feim Ibrahimi
Teksti:

10 – GEZIME PUNETORE – Lindita Sota (Theodhori)
Muzika: Aleksander Peci
Teksti: Ruzhdi Pulaha

11 – HEKURUDHA KENGA E JONE – Dhimiter Disho
Muzika: Agim Krajka
Teksti: Betim Muco

12 – SI AGIM I KUQ – Vace Zela
Muzika: Josif Minga
Teksti: Nasi Lera

13 – SI AGIM I KUQ – Alida Hisku
Muzika: Josif Minga
Teksti: Nasi Lera

14 – TAKIM I BREZAVE – Qemal Kertusha
Muzika: Nexhmedin Doko
Teksti: Aleksander Banushi

15 – QYTETI I RI – Ramadan Muhameti
Muzika: Rexhep Asimi
Teksti: Natasha Lako

16 – NJE VAJZE – Niko Vasili
Muzika: Vasil Cuni
Teksti: Robert Shvarc dhe Nasi Lera

MUNGOJNE KENGET :
(pothuajse te gjitha te dubluarat)
“Hene e neteve te vona” – kenduar nga Nurie Emiri
“Gezojme sic gezon kjo toke (Agron Xhunga)– kenduar nga Kompleksi i Operas
(mungon fare si kenge)
“Shoku yne” – dubluar nga Vera Meka
“Poeti partizan” – dubluar nga Zeliha Sina
“Te dua o bregdeti im i kalter” – dublimi Kleopatra Skarco
“Kur je ne rresht me partizane” – Thellenza Akcani
“Gezime punetore” – kenduar nga Zija Saraci dhe Lindita Sota
(mungon fare si kenge)
“Fshati im i bardhe” (Cesk Zadeja) – kenduar nga Ramiz Kovaci dhe Zeliha Sina
(mungon fare si kenge)
“Kenga e lumenjve” (Tish Daija): – kenduar nga Kleopatra Skarco dhe Hena Xhemali
(mungon fare si kenge)
“Takim i brezave” – dubluar nga Suzana Qatipi
“Qyteti i ri” – Zija Saraci
“Partia…” – (M: F. Deda kenduar nga Hysen Kocia dhe Ramiz Kovaci
(mungon fare si kenge)
“Marrshon Shqiperia” (Nikolla Zoraqi)– kenduar nga Gaqo Cako Hysen Kocia
(mungon fare si kenge)
“Kur buzeqeshin femijet”(Vakthi Sheme) – kenduar nga Lefter Agora dhe Niko Vasili
(mungon fare si kenge)
“Ne zemrat tona flladi fryn” – kenduar nga Rozeta Doraci dhe Valentina Gjoni
(mungon fare si kenge)
“Nje vajze” – kenduar nga Dhimiter Disho dhe ????
“Hekurudha kenga e jone” – versioni i dubluar nga Lindita Sota
“Ne zemrat tona flladi fryn” (Tonin Harapi) Rozeta Doraci dhe Valentina Gjoni

Ekskluziviteti ne Youtube qe ne nentor 2017 | Ripublikuar me 26 janar 2024

______________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.