(VIDEO) 1978! Festivali i 17-të i Këngës në RTSH!

0
475

 

Festivali i 17-të në RTSH
Teatri i Operas Dhe Baletit, TIRANE
Prezantuesit: Zerina Barbullushi dhe Ndriçim Xhepa
TV/Radio: TVSH / Radio Tirana
Festivali i 17-të i Këngës në RTSH u zhvillua në Dhjetor të vitit 1978 në Tiranë.

     


______________________________
PERMBAJTJA E KESAJ VIDEO:
1.VATER BUJARE – Aferdita Laci dhe Petrit Lulo
Muzika: Spartak Tili
Teksti: Foto Malo

2. E DUA UNE NJE SHOKE – Pellumb Elmazi
Muzika: Alfons Balliqi
Teksti: Koçi Petriti

3. DJEPI I TRIMERISE – Adriana Ceko dhe Muharrem Herri
Muzika: Kujtim Laro
Teksti: Demokrat Anastasi

4. SHQIPERI O VENDI IM – Avni Mula
Muzika: Avni Mula
Teksti Hysni Milloshi

5. TRAKTORI I PARE – Fatma Zyberi
Muzika: Naim Gjoshi
Teksti: Kastriot Mahilaj

6. KALAJA E FESTIVALIT – Liliana Kondakci
Muzika: Tish Daija
Teksti: Fatmir Alimani

7. CEL KJO TOKE SI TRENDAFIL – Irma Libohova
Muzika: Agim Krajka
Teksti: Arben Duka

8. GRURE DHE KENGE – Elida Shehu
Muzika: Aleksandër Lalo
Teksti: Met Dervishi

9. KEPUTA NJE GJETHE DAFINE – Ema Qazimi dhe L. Kondakci
Muzika: Limoz Dizdari
Teksti: Xhevahir Spahiu

10. BREZARET NE JUG – Enerieta Cela
Muzika: Klement Marku
Teksti: Niko Kacalidha

11. SHOKE TE PANDARE – Ylli Ciftja
Muzika: Gaqo Avrazi
Teksti: Valdete Andoni

12. DASEM NE DITEN E LIRISE – A. Ceko dhe Kozma Dushi
Muzika: Tasim Oshafi
Teksti: Zhuliana Jorganxhi

13. HAPET VALLJA – Bashkim Alibali
Muzika: Enver Shëngjergji
Teksti: Isuf Nelaj

14. NEPER DETE E OCEANE – Kastriot Ago dhe Bahri Rustja
Muzika: Agron Xhunga
Teksti: Petraq Risto

15. DESHMORET E LIRISE – Tonin Tershana
Muzika: Kujtim Qëndro
Teksti: Hysni Milloshi

16 – TRAKTORI I PARE – Zeliha Sina
Muzika: Naim Gjoshi.
Teksti: Kastriot Mahilaj.

******************************************
Cmimi i pare:
“Keputa nje gjethe dafine”, muzika Limos Dizdari, teksti Xhevahir Spahiu,
kenduar nga Gaqo Cako dhe dueti Liliana Kondakçi – Ema Qazimi.

Cmimi i dyte:
“Grure dhe kenge”, muzika Aleksander Lalo, teksti Met Dervishi
kenduar nga Fatma Zyberi dhe Elida Shehu.
“Shqiperi o vendi im”, muzika Avni Mula, teksti Hysni Milloshi,
kenduar nga Avni Mula dhe Ema Qazimi.

Cmimi i trete:
“Cel kjo toke si trendafil”, muzika Agim Krajka, teksti Arben Duka,
kenduar nga Irma Libohova dhe Eduard Jubani.
“Djepi i trimerise”, muzika Kujtim Laro, teksti Demokrat Anastasi,
kenduar nga dueti Adriana Ceko – Muharrem Herri dhe dueti Luan Zhegu – Tonin Tershana.
“Te forte e kemi Shqiperine”, muzika Pjeter Gaci, teksti Sali Mani,
kenduar nga Ramiz Kovaçi dhe Gjergj Suljoti.

Video e krijuar nga “Kinematografia Shqiptare”, ne shtator 2016 dhe publikuar ne Youtube | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 21 janar 2024


Festivali i 17-të u zhvillua nga data 26 deri 28.12.1978.U prezantua nga Zerina Barbullushi dhe Ndriçim Xhepa. Kënga fituese ishte “Këputa një gjethe dafinë” me muzikë të Limos Dizdarit (fitorja e tretë e tij), tekst aq të veçantë të Xhevahir Spahiut dhe në dy interpretime aq të ndryshme dhe po aq të mrekullueshme nga Gaqo Çako (fitorja e trete e tij) dhe nga dueti Liliana Kondakçi (fitorja e dyte e saj) – Ema Qazimi (fitorja e trete e saj). Është një nga këngët me të bukura të të gjitha festivaleve. Tematika është si e gjithë festivaleve të atyre viteve: për Partinë, sukseset e socializmit etj. Dallohet dueti Adriana Ceko – Muharrem Herri që interpreton bukur dy këngë. Ka ndonjë këngë me temë dashurie si p.sh: “Grurë dhe këngë” me motiv muzikor e tekst afër krijimeve popullore dhe interpretuar aq bukur nga Fatma Zyberi. Po kështu me temë dashurie është kënga “E dua une një shok” (si sytë e mi) interpretuar nga Afërdita Laçi. Por, në interpretimin tjetër të Pëllumb Elmazit largohet kjo temë dashurie dhe kalon në “shoqëri”. Merr pjesë përsëri me një këngë ritmike Agim Krajka, me tekst të Arben Dukës, i cili e ka këtë pjesëmarrje në festivale për herë të parë. Fillon karrierën e saj në festivale këngëtarja Irma Libohova. Në këtë festival nuk merr pjesë Vaçe Zela. (Sipas J. Zamputi ne Wikipedia)

_____________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here