(VIDEO) 1980! Festivali i 19-të i Këngës në RTSH!

0
209

 

Festivali i 19-të në RTSH
Teatri i Operas Dhe Baletit, TIRANE
Prezantuesit: Silvana Braçe & Dhimitër Gjoka
TV/Radio: TVSH / Radio Tirana
Festivali i 19-të i Këngës në RTSH u zhvillua ne datat 25-26-27 Dhjetor të vitit 1980 në Tiranë.
Ne kete festival jane kenduar gjithsej 24 kenge: 12 naten e pare, 12 naten e dyte.
Festivali I fundit ku merr pjese Vace Zela

Kënga fituese
“Shoqet tona ilegale”, muzika Agim Prodani, teksti Zhuliana Jorganxhi,
kenduar nga Vaçe Zela dhe Mefarete Laze.

Cmimi i dyte:
“Rrjedh ne kenge e ligjerime”, muzika Fehim Ibrahimi, teksti Gjoke Beci,
kenduar nga Vaçe Zela dhe Gaqo Cako.
“Njerezit e agimeve”, muzika Kujtim Laro, teksti Xhevahir Spahiu,
kenduar nga Irma Libohova dhe Alida Hisku.

Cmimi i trete:
“Lule molle, lule ftua”, muzika Tonin Harapi, teksti Vasil Dede,
kenduar nga Fatma Zyberi dhe Zina Zdrava.
“Nen kuroren e ullirit”, muzika Enver Shengjergji, teksti Zaho Puci,
kenduar nga Lindita Theodhori dhe Mefarete Laze.
“Kur jemi bashke te dy”, muzika Aleksander Lalo, teksti Jorgo Papingji,
kenduar nga Luan Zhegu dhe Liliana Kondakçi.

Ky eshte festivali i fundit ku merr pjese Vaçe Zela.

   

______________________________
PERMBAJTJA:
1 – KENGA FITIMTARE / Kastriot Ago
Muzika: Hajg Zaharian
Teksti: Bashkim Hoxha. (Perseriti: Suzana Qatipi )

2. KUR VALLEZOJNE SHQIPET – Zeliha Sina
Muzika:
Tish Daija
Teksti: Aleksandër Banushi

3. FSHATI I RINISE – Vitore Rusha
Muzika: Gazmend Mullahi
Teksti: Betim Muco

4. SHTATORI I PARE- Adriana Ceko
Muzika: Tahsim Oshafi
Teksti: Kudret Isai

5. HIDHE HAPIN VOGELUSH – Liliana Kondakci
Muzika: Thoma Gjoni
Teksti: Enver Isufi

6. LULE MOLLE , LULE FTUA – Fatma Zyberi
Muzika: Tonin Harapi
Teksti: Vasil Dede

7. DO TE VIJ PATJETER – Luljeta Perbasha
Muzika: Josif Minga
Teksti: Laura Siliqi

8. KUR JEMI BASHKE TE DY – Luan Zhegu
Muzika: Aleksandër Lalo
Teskti: Jorgo Papingji

9. RRJEDH NE KENGE E LIGJERIME – Vace Zela
Muzika: Feim Ibrahimi
Teksti: Gjok Beci

10. NEN KUROREN E ULLIRIT – Lindita Theodhori
Muzika: Aleksandër Peçi
Teksti: Agim Shehu

11. SHOQET TONA ILEGALE – Myfarete Laze
Muzika: Agim Prodani
Teksti: Zhuliana Jorganxhi

12. DHE MBI SHKEMB BUKEN DO E PRODHOJME – Vitore Rusha
Muzika: Arqile Pilkati
Teksti: Ruzhdi Gole.

13. PER JETEN TONE TE RE – dueti Elida Shehu dhe Telemak Papapano
Muzika: Vladimir Kotani
Teksti: Valdete Andoni

14. DUARARTET TANE – Tonin Tershana
Muzika: Spartak Tili
Teksti: Gjok Beci

15. KUSH JE TI QE ME TREMB DHENTE – Valdete Hoxha dhe Bashkim Alibali
Muzika: Naim Gjoshi
Teksti: Agim Hila

16. NEN YJE PRISNIM VITIN E RI – Gaqo Cako
Muzika: Nikolla Zoraqi
Teksti: Xhevahir Spahiu

17. NJEREZIT E AGIMEVE – Irma Libohova
Muzika: Kujtim Laro
Teksti: Xhevahir Spahiu

18. PER TY CELIN MIJERA MENGJEZE – Ema Qazimi
Muzika: Avni Mula
Teksti: Koçi Petriti

19. ME DY PLAGE LUFTE HYRE NE PARTI – Alida Hisku
Muzika: Aleksandër Peçi
Teksti: Agim Shehu

20. PER TY CELIN MIJERA MENGJEZE – Avni Mula
Muzika: Avni Mula
Teksti: Koçi Petriti

21. NEN YJE PRISNIM VITIN E RI – Ema Qazimi
Muzika: Nikolla Zoraqi
Teksti: Xhevahir Spahiu

22. NJEREZIT E AGIMEVE – Alida Hisku
Muzika: Kujtim Laro
Teskti: Xhevahir Spahiu

23. SHOQET TONA ILEGALE – Vace Zela
Muzika: Agim Prodani
Teksti: Zhuliana Jorganxhi

24. RRJEDH NE KENGE E LIGJERIME – Gaqo Cako
Muzika: Feim Ibrahimi
Teksti: Gjok Beci

25. DUARARTET TANE – Suzana Qatipi
Muzika: Spartak Tili
Teksti: Gjok Beci
******************************************

Ne kete video, mungojne krejtesisht kenget si me poshte
“Republikes”
(Muzika: Flamur Shehu – Teksti: Foto Malo) – kenduar nga Kastriot Ago dhe dueti Niko Nisi – Bahri Rustja.
“Kenge per 40 vjetorin e partise”
(Muzika: Ferdinand Deda – Teksti: Gjoke Beci) kenduar nga Hysni Zela dhe Zeliha Sina.
“Besa jone” (Muzika: çesk Zadeja – Teksti: Zhuliana Jorganxhi) kenduar nga Valentina Qato dhe Agim Duro.
“Perpara ecim me partine” (Muzika & Teksti: Pjeter Gaci) kenduar nga dueti Gjergj Suljoti – Petrika Rrembeci dhe dueti Ylli Muço – Agim Duro.
“Nje brigade e re” (Muzika: Nexhmedin Doko – Teksti: Basri Bushkashi) kenduar nga dueti Rakipe Karaj – Kozma Dushi dhe dueti Rakipe Karaj – Pellumb Elmazi.

Mungojne perseritjet e kengeve :
“Lule molle, lule ftua – versioni i kenduar nga Zina Zdrava.
“Nen kuroren e ullirit” – versioni i kenduar nga Mefarete Laze.
“Kur jemi bashke te dy” – versioni i kenduar nga Liliana Kondakçi.
“Kenga fitimtare” – versini i kenduar nga Suzana Qatipi
“Kur vallezojne shqipet” – versioni i kenduar nga Valdete Hoxha
“Fshati i rinise” – versioni i kenduar nga Fatma Zyberi
“Shtatori i pare” – versioni i kenduar nga Pellumb Elmazi
“Hidhe hapin vogelush” – versioni i kenduar nga Elida Shehi
“Do te vij patjeter” – versioni i kenduar nga Rakipe Karaj
“Dhe mbi shkemb buken do prodhojme” – version i kenduar nga Bujar Qamili
“Per jeten tone te re” – version i kenduar Liljana Kondakci & Gjergj Suljoti
“Duarartet tane” – version i kenduar nga Suzana Qatipi
“Kush je ti qe me tremb dhente” – verioni i kenduar nga Zeliha Sina & Hysni Zela
“Me dy plage hyre ne Parti” – versioni i kenduar nga Lindita Theodhori

VIDEO U KRIJUA NGA ADMINISTRATORET E FAQES “KINEMATOGRAFIA SHQIPTARE” DHE U PUBLIKUA NE YOUTUBE QE NE SHKURT 2017. 

EKSKLUZIVITETI NE KETE UEB SAJT MBAN DATEN 16 SHKURT 2024

________________________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here