(VIDEO) Filmi “Fëmijët e saj”!

0
1839

 

“Fëmijët e saj” është filmi i pare artistik i metrazhit te shkurter prodhim i Kinostudios “Shqiperia e Re” – 1957.

Regjia: Hysen Hakani
Skenari: Hysen Hakani
Producent: Kinostudioja “Shqipëria e Re”
Muzika: Tish Daija

Përmbajtja e filmit
Vitet ’50. Ngjarjet zhvillohen në një fshat të thellë malor, ku një qen i tërbuar kafshon djalin e Fatimes. Doktori i fshatit e këshillon Fatimen të vrapojë në qytet për t’i bërë tetanosin, por ajo e çon fëmijën te Remja, një grua që shëron duke përdorur magjinë. Sëmundja e djalit të vogël përparon dhe ai vdes.

Aktorët ne role
Marie Logoreci……Fatimja
Xhemal Berisha……Petriti
Naim Frashëri aktor……Mësuesi
Loro Kovaçi……Beqiri
Bejtulla Kurtheshi……Hallë Remja
Esma Agolli……Nuse fshatare
Pjetër Gjoka……Doktori
Vangjeli Pikuli……Infermierja
Marika Kallamata……Fshatare

Per nje informacion me te gjere rreth filmit, shikoni skeden si me poshte
_______________
Kinematografia Shqiptare nje faqe publike ne aktivitet qe ne vitin 2013.


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply