Video dhe foto galeri e baletit “Cuca e maleve” | 50 vjet që nga shfaqja!

0
2076

ALMANAKU I FILMIT SHQIPAR PRODHIM I KINOSTUDIOS
Baleti “Cuca e maleve” i skeduar si film (akoma nuk eshte e qarte se perse), shenon kete vit me 9 mars, 50 vjet nga shfaqja ne skenen e Teatrit te Operes ne Tirane.
(1974 – 2024)!

Kinostudio “Shqiperia e Re” – 1974

Baleti “Cuca e maleve” është i bazuar në subjektin e dramës me të njëjtin titull të shkrimtarit Loni Papa. Në këtë vepër pasqyrohen përpjekjet dhe lufta e grave dhe vajzave shqiptare në trevat e Veriut të Shqiperisë për arsimim dhe emancipim në periudhën e pasluftës.

Në vitin 1970, bashkëautorët Loni Papa dhe Agron Aliaj krijuan libretin e baletit «Cuca e Maleve». Baleti u vu në skenë nga trupa e Teatrit të Operas dhe Baletit nën koreografinë e baletmaestrit Agron Aliaj dhe me muzikë të kompozitorit Nikolla Zoraqi. Në të kanë interpretuar artistë të shquar shqiptarë si Zoica Haxho, Mukades Erebara, Petrit Vorbsi, Hajdar Shtuni, Albert Janku etj.

Baleti «Cuca e Maleve» u rivu në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit në vitin 1984 ku protagonistë të tij ishin balerinë të rinj dhe të talentuar si Albana Sulejmani, Ilir Kerni, Ludmill Çakalli etj.

Baleti «Cuca e Maleve» është shfaqur brenda dhe jashtë Shqiperisë.

Ky balet është ekranizuar në formën e një filmi muzikor me regjizor Dhimitër Anagnostin në vitin 1974 dhe është pasqyruar disa herë në filatelinë shqiptare të asaj kohe.

Video e plote si me poshte

 

Per nje informacion me te gjere shikoni skeden informative si dhe nje foto galeri nga shfaqja:

                            

                                 


_____________________
Kinemtografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013.

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply