(VIDEO) FILMI “APASIONATA”!

0
1889

 

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
“Apasionata”

Apasionata është film artistik i metrazhit të gjatë i prodhuar nga Kinostudioja “Shqipëria e Re” në vitin 1983.

Regjia: Kristaq Mitro dhe Ibrahim Muçaj
Skenari: Peçi Dado, Nexhati Tafa
Operator: Saim Kokona
Producent: Kinostudioja “Shqipëria e Re”
Muzika: Gjon Simoni.
Në rolet kryesore: Kastriot Çaushi, Matilda Makoçi, Agim Qirjaqi, Kadri Roshi Margarita Xhepa, Thimi Filipi dhe Spiro Duni.

Përmbajtja e filmit
Motivi kryesor i sonatës së famshme “Apasionata” të Ludvig Van Bethovenit nga një punë diplome bëhet lajtmotiv në dashurinë e Mirës, studente e pianos, dhe Arturit, student i pikturës, i cili nuk është vërtet i dhënë pas pikturës, por e bën shkollën për t’i bërë qejfin të atit, një njeri me rëndësi në një ministri. Më pas konfliktet zgjidhen dhe Arturi gjen vendin e vet në jetë.

INTERPRETOJNE
Kastriot Çaushi…….Arturi
Kadri Roshi………..Demosteni
Matilda Makoçi……..Mira
Agim Qirjaqi……….Profesor Jani
Spiro Duni…………Guri
Margarita Xhepa…….Nëna e Arturit
Thimi Filipi……….Take Rizai
Ndrek Shkjezi………Xha Nasi
Nertila Koka……….Motra e Arturit
Marika Kallamata……Tezja e Arturit
Antoneta Papapavli….Profesorja e Mires
Artan Sejko………..Agroni
Luiza Xhuvani………Studente

Me poshte skeda informative e filmit!

___________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply