(VIDEO) Filmi “Balada e Kurbinit”!

0
615

___________________________________________

Vazhdimi i filmit si me poshte:

 

FILMI I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”

Balada e Kurbinit është një film dramatik me metrazh të gjatë prodhuar në Shqipëri më 1990 nga Kinostudio Shqipëria e Re.
Është një realizim filmik i novelës me të njëjtin titull me autor Vath Koreshin. 

Filmi flet per fatin e ushtarëve që nisen në luftë si mercenarë dhe kthehen të vdekur. Vajzat e fshatit presin e presin te fejuarit per t’u kthyer nga lufta dhe më në fund martohen me të tjerë. Një vezir (e Perandorisë Osmane) mundohet të martohet me një grua të re e të bukur, e cila është e lodhur nga pritja e gjatë dhe burrit ushtar.

 

Shikoje filmin e plote ne VIMEO

Filmi “Balada e Kurbinit” from Kinematografia Shqiptare on Vimeo.

Skenari: Vath Koreshi
Operator: Spartak Papadhimitri & Leonard Qendro
Piktor: Namik Prizreni
Kompozitor: Feim Ibrahimi
Drejtor filmi: Kreshnik Hashorva
Operator zeri: Ilir Gjata
Montazhi: Shazie Kapoli
Piktor kostumesh: Ylli Beqiri
Grimioret: Ylli Muca & Gazmend Jasa
As. regjisore: Edmond Topi & Flamur Metushi
As. operator: Ramazan Bekteshi & Reis Cico
As. operator zeri: Misha Leska
Nen drejtor filmi: N. Backa & V. Karalliu
Administrator: J. Zoto
Piktor ekzekuteues: V. Bizhga & S. Basha
Zhurmat: N. Harito
Brigadier ndricimi: V. Rino
Kostumier: Xh. Mazreku & K. Beqiri
Rekuizitier: H. Terpo
Piroteknik: L. Brace
Mjeshter dekoresh: A. Ahmeti & B. Sefa
Xhirimet e kombinuara: F. Basha & B. Luca

INTERPRETOJNE:
Reshat Arbana – Kuke Memini, Kryezoti
Ndrek Luca – Vuhan Pasha
Timo Flloko – Gurgen Dreni
Besa Imami – Nena e Gurgenit
Matilda Makoçi – Bashkeshortja e Dardit
Petrit Malaj – Dard Skura
Ema Ndoja – Donika
Tinka Kurti – Nena e Dardit
Lazër Filipi – Keshilltari i Vuhan Pashait
Dhurata Kasmi – Meja
Ahmet Pasha – Serzem Bimbashi
Sulejman Dibra – Kader Herzi
Ferdinand Radi – Sejmeni i Pashait
Ndrek Prela – Nje nga kurbinasit
Spiro Urumi – Ligur Bashi
Vangjel Heba – Temal Berati, ikonografi
Vitore Nino – Nje nene kurbinase
Muhamet Sheri – Hanxhiu
Vitore Nino – Nje nene kurbinase
Redi Radoja – Niku, vellai i Donikes
Bruno Shllaku – Luftetari kurbinas
Enver Plaku
Piro Xexi
Bedri Jashari
Jul Nenshati
Arti Shkaba
Edlira Athanas
Ilir Kunçi
Lindita Ahmataj
Naim Nova
Xhafer Xhafa

____________________________________________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply