(VIDEO) Filmi “Dasma e shtyrë”

0
612

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”

“Dasma e shtyrë” është një film i prodhuar në vitin 1985.
Regjia: Mark Topallaj,
Skenari: Ndoc Papleka,
Producent: Kinostudio “Shqipëria e Re”
Muzika: Pjetër Gaci, Zef Çoba.
Operator: Bardhyl Martiniani dhe Jorgo Lilo
Piktor: Sali Allmuca
Kompozitor: Pjeter Gaci (A.P) dhe Zef Coba
Drejtor filmi: Skender Baze
Operator zeri: Abdulla Osmanlliu
Regjisore montazhi: Atalanta Pasko
Piktor kostumesh: Agim Hysa
Grimi: Bujar Gjashta
As. regjisore: Arben Kumbaro & B. Bisha
As. opeator: Frederik Ivanaj
Nen drejtor filmi: K. Harshova
Piktor ekzekutues: S. Metani
Mjeshter dekoresh: Y. Xhemalce
Montazhiere: A. Misa
Zhurmat: M. Mecule
Administrator: J. Zoto
Brigadier ndricimi: M. Zemblaku
Piroteknik: L. Brace
Kostumier: F. Zeqo
Rekuizitier: F. Memajdini

Përmbajtja e filmit
Filmi trajton shtypjen ekonomike dhe shoqërore të malësorëve të thjeshtë në vitet 1923-24. Sokoli një i ri pasi merr hak për të vuajturit bashkohet me trupat e Bajram Currit në Revolucionin Demokratik të 1924-s.

INTERPRETOJNE
Petrit Malaj…….. Sokoli
Bruno Shllaku…….. kunati i Sokolit
Fadil Kujovska…….. Malushi, kaçaku
Kadri Roshi…….. Groshi
Besnik Bisha…….. mësuesi
Elvira Diamanti…….. Lulja
Llazi Serbo…….. Bala, kaçaku
Vasillaq Vangjeli……..Baruk Ceta, kaçaku
Jul Neshati…….. Deda, kaçaku
Bep Shiroka…….. Burt, agai i fshatit
Vitore Nino……..
Miriam Bruçeti……..
Luan Qerimi…….. Azemi, babai Sokolit
Esat Kola…….. shërbëtori i Burt agait

Në episode
Frederik Ndoci…….. taksambledhsi
Sokol Gjoshi…….. djali i Balës
Gjon Kola…….. fshatar
Fitnete Tiço……. gruaja e Groshit
Ismet Zusi…….
R. Topallaj / Silva Mamoli / K. Metani / M. Mamoli / Loro Bianku
A. Benda / M. Martiniani / Y. Ripa / S. Gjoshi / P. Meta
F. Leonari / A. Bimi / M. Troshani / Pal Kurti / H. Caslli

Ekzekuton Orkestra e Radiotelevizionit
Dirigjent: Ferdinand Deda (A.M)

Per xhirimin e filmit ndihmuan punonjesit e Kooperatives Bujqesore “Enver Hoxha”
te Bajzes se rrethit te Shkodres

___________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qene vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply