(VIDEO) Filmi “Dollia e dasmes sime”!

0
913

_________________

Vazhdimi i filmit si me poshte

 

“Dollia e dasmës sime” është një film i realizuar në vitin 1978.
Regjia: Mark Topallaj,
Skenari: Ruzhdi Pulaha,
Producent: Shqipëria e Re,
Muzika: Hajg Zaharjan.

Ekranizim i novelës “Nusja e humbëtirës”. Bela përgatitet të shkojë nuse në shtëpinë e Ganiut të fejuarit të saj që do të dalë partizan në mal. Ngjarjet zhvillohen gjatë udhëtimit të karvanit të nuses i cili gjen rrugës një partizan të plagosur. Ganiu ndihmon partizanin dhe e le Belën në shtëpinë e tij. Bela vendos të dalë partizane që ditën e parë të nusërisë.

INTERPRETOJNE
Majlinda Gjodede……..
Demir Hyskja……..
Viktor Zhusti……..
Thimi Filipi……..
Ilia Shyti……..
Margarita Xhepa……..
Marie Logoreci……..
Edmond Budina……..
Lutfi Hoxha……..
Petraq Taçi……..
Zef Nikolla……..
Selma Sotillari……..
Marika Kallamata……..

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden e filmit si me poshte:


________________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply