(Video) Filmi “Dritat e qytezës” !

0
896

 

Filmi Shqiptar i Kinostudios “Shqiperia e Re”
“Dritat e qytezës” është prodhuar në vitin 1983.
Regjia: Fehmi Hoshafi,
Skenari: Sabri Godo,
Producent: Shqipëria e re ,
Muzika: Tasim Hoshafi.

Përmbajtja e filmit
Harizi jeton në qytetin e bukur të Ksamilit. Një kushuri i tij, Seferi i cili e viziton, kërkon që edhe ai të mund të jetoj aty. Pas aprovimit, ai shfaq shenja dembleizmi dhe përtacërie për punën, dhe mundohet të përfitojë ndonjë vend të rehatshëm duke falsilikuar raporitin e tij. Duke parë se gjërat nuk po shkonin siç duhet fillon të trillojë histori në kuriz të të tjerëve, ku nuk përjashtohet edhe doktoresha e klinikës, duke dërguar letra anonime. Tana kërkon nga Harizi ta largojë nga shtëpia e tyre, por ai ndihet i detyruar ta pranojë nga opinioni. Ky qëndrim i Harizit, e bën që gruaja e tij Tana, të largohet nga shtëpia. Pasi shqyrton qështjen me qetësi, gjenë forcën që të demaskoj Seferin për sjelljen e tij.

INTERPRETOJNE
Viktor Çaro……..Harizi
Rabie Hyka……..Tana
Mina Koxhaku……. Seferi
Karafil Shena……..Sandri
Vangjel Agora……..Petrit Golemi…Bashkeshorti i doktoreshes
Liza Laska……..Nëna e Harizit
Liliana Kumbaro……..Lina doktoresha
Petrit Llanaj……..Shoku Spiro…Kryebrigadieri
Aristotel Stefani……..Xha Elmazi
Teodor Rupi……..Xha Qemali mesuesi i vjeter
Brunilda Halluni……..Vera e fejuara e Sandrit
Drini Hila……..Kryetari i Keshillit Popullor

Per nje informacion me te detajuar rreth filmit shikoni skeden si me poshte:
(Filmi Artistik Shqiptar (1957-1985) / Shtepia Botuese “8 Nentori” / A. T Hoxha)

________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply