(VIDEO) Filmi “Fanfan Tulipan”

0
819

Fanfan la Tulipe është një film aventuresk komedi franceze e vitit 1952 me regji të
Christian-Jaque. Ai gjithashtu është kategorizuar nën filmat “swashbuckler”.
Në film luajtën Gérard Philipe dhe Gina Lollobrigida.
Filmi u riprodhua në vitin 2003 me Penélope Cruz në rolin e Lollobrigida.
Edhe spektatori shqiptar e ka te njohur kete film nepermjet TVSH-se se kohes.

Permbajtja shkurtimisht
Në Francë gjatë luftës shtatëvjeçare, Fanfan është një i ri simpatik, tërheqës, i cili po përpiqet t’i shpëtojë një martese me armë gjahu. Në këtë pikë të pambrojtur të jetës së tij, atij i afrohet vajza e një oficeri rekrutimi, Adeline, e cila i thotë se nëse shkon në ushtri, do të gjejë famë, pasuri dhe do të martohet me vajzën e mbretit. Rrjedhimisht, ai bashkohet me ushtrinë, vetëm për të zbuluar se ajo e shpiku gjithçka në mënyrë që babai i saj të merrte një bonus rekrutimi. Megjithatë, i inkurajuar nga një sërë rrethanash të pamundura, ai e pranon parashikimin e saj si fatin e tij. Pasojnë një sërë ngjarjesh që tregojnë në avantazh të madh atletizmin dhe aftësinë e tij drejtuese. Ndërsa filmi përparon, ne bëhemi të vetëdijshëm për një simpati në zhvillim e siper midis tij dhe Adelines, e cila megjithatë bie ndesh me “fatin” e tij të perceptuar për t’u martuar me vajzën e një mbreti.

         

INTERPRETOJNE:
Gérard Philipe …….. Fanfan la Tulipe
Gina Lollobrigida …. Adeline La Franchise
Marcel Herrand ….. Louis XV
Olivier Hussenot ……….. Tranche-Montagne
Noël Roquevert ……. Fier-à-Bras
Henri Rollan ………… Le maréchal d’Estrées
Nerio Bernardi ………. La Franchise
Jean-Marc Tennberg ……….. Lebel
Geneviève Page ………… La marquise de Pompadour
Sylvie Pelayo  ……… Henriette de France
Lolita De Silva …………. La dame d’honneur
Irène Young ……… Marion
Georgette Anys ………. Madame Tranche-Montagne
Henri Hennery ………… Guillot
Lucien Callamand …………Le maréchal de Brandebourg

Filmi “Fanfan Tulipan” (1952) from Kinematografia Shqiptare on Vimeo.

______________
Mu ndeson per audiencen shqiptare online “Kinematografia Shqiptare”


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply