(VIDEO) Filmi “Gurët e shtëpisë sime”

0
189

 

Filmi “Gurët e shtëpisë sime” prodhim i Kinostudios
“Shqiperia e Re” ne vitin 1985.

Regjia : Dhimitër Anagnosti.
Skenari : Dhimitër Anagnosti.
Operator: Pellumb Kallfa
Piktor: Kleo Nini
Drejtor filmi: Marko Panajoti
Regjisor montazhi: Shpresa Papapavllo
Operator zeri: Gezim Sulaj
Kostumet: Ylli Beqiri
Grimioret: Rakip Llamaj & Durim Neziri
As. regjisore: Lisanko Malaj & Eduart Makri
As. operatore: Artan Lipiviani & Leonard Dori

Producent : (C) Kinostudio “Shqipëria e Re”
Muzika : Kujtim Laro.

INTERPRETOJNE
Spiro Duni……..
Bujar Lako……..
Roza Anagnosti……..
Birçe Hasko……..
Liza Laska……..
Rajmonda Aleksi……..
Margarita Xhepa……..
Vangjel Heba……..
Nikolla Llambro……..
Xhemil Tagani……..
Arqile Nasho……..
Strazimir Zaimi……..
Myzafer Zilfe……..
Artur Gorishti……..
Vangjel Tata……..
Robert Ndrenika……..
Violeta Dede……..
Luftar Paja……..
Eduart Makri ……..
Vasil Dilo……..
Ilirjan Aliaj……..
Muqerem Ferra……..
Ali Bega……..
Zef Mosi……..
Gjergji Risilia……..
Kastriot Çollaku……..
Genc Xhaferri……..
Anila Karaj……..
Renato Morina……..
Bernardo Kaska……..
Anila Bisha……..
Jetmira Dusha……

Lufta e Dytë Botërore… Brigjet jugore të Shqipërisë. Ngjarjet fillojnë fill pas luftës Italo–Greke dhe mbarojnë me kapitullimin e Italisë fashiste dhe pushtimin e Shqipërisë nga Gjermanët Nazistë. Italianët shpërngulin fshatin sepse e akuzojnë se i japin sinjale grekëve. Heroizmi i fshatarëve si mësuesi dr. Leka Seo etj. është tema kryesore e filmit.

__________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply