(VIDEO) FILMI “JETA E PËRMENDOREVE”!

0
1297

 

FILMI DOKUMENTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
Jeta e permendoreve

Përshkrimi: Statuja e “Luftetarit te lirise” ne Korçe. Reliev mbi shkemb. Permendore. Lapidare. Busti i Naim Frasherit. Busti i Çajupit. Permendore dhe nje top. Busti i Qemal Stafes. Busti i Vojo Kushit. Busti i Rilindasit. Busti i Shote Galices. Panorame natyrore. Busti i Skenderbeut ne Tirane dhe ne Kruje. Plan panorame e Vlores. Plan panorame ne det. Busti i “Luftetarit te lirise”. Monumenti i Pavaresise. Lapidari i 1920 es. Bazoreliev. Panorame ne lapidarin. Deti dhe shkembi. Sheshi i Shkodres. Monumenti i Heronjeve te Vigut. Femije qe kalojne prane.

Permendore per Boroven martire. Busti i nje gruaje me femije. Busti i nje punetori. Dy gra ne bazoreliev. Permendorja e Mushqetase. Pamje e kodres. Permendorja e ushtarit ne Permet. Pamje e qytetit. Busti i Enver Hoxhes. Pamje nga Tirana. Pamje nga varret e deshmoreve. Pllakat perkujtimore. Monumeti “Nene Shqiperi”. Monumenti i heronjeve te Mirdites. Treni qe kalon prane monumentit te Shkurte Vates. Bazorelievi i Kryeministrise. Te gjitha keto plane te aferta dhe te veçanta.

Operator: Pellumb Kallfa

Bashkëpunëtorë: Elpiniqi Coja, Arben Basha, Vllasova Musta, Lirim Mulosmani
Regjia: Ibrahim Mucaj
Skenari: Andon Kuqali
Muzika: Mira Mamaqi, formulim
Producent: Kinostudio “Shqiperia e re”
Viti: 1974
Kohëzgjatja: 16 min
(AQSHF)

____________
Kinematografia Shqiptare 2013-2021


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply