(VIDEO) FILMI “KOMISARI I DRITËS”!

0
2651

____________________________

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Vazhdimi i filmit ne dy videot si me poshte:

_____________________________

 

Filmi “Komisari i Dritës” u prodhua ne vitin 1966 nga Kinostudio “Shqiperia e Re”
Regjisor: Dhimitër Anagnosti dhe Viktor Gjika,
Skenari: Llazar Siliqi,
Producent: Shqipëria e re, Muzika: Tish Daija.

Përmbajtja e filmit
Çlirimi e gjeti Shqipërinë në padije dhe injorancë. Mbi 85 e popullsisë ishte analfabete. Luftëtari i brigadave partizane, Dritan Shkaba, ngarkohet me detyrë që të hapë shkolla në fshatrat e Mirditës krahinë malore në Shqipërinë e veriut. Mësuesi i ri duhet që krahas penës të shtrëngojë fort dhe pushkën. Rreth e rrotull veprojnë banda të armatosura të reaksionit, të cilat bëjnë gjithë përpjekjet për të penguar reformën arsimore në luftë kundër analfabetizmit.

““Komisari” është një film fetar me dy atmosfera: kundër zotave dhe korruptimit të klerikut dhe pro besimit tek feja e re. Viti 1966 nuk është as zbritja e djallit komunist në tokën shqiptare dhe as perëndimi i zotave apo i çdo metafizike. Është rilindja e një feje të re, më të emancipuar, më revolucionare, më praktike dhe unifikuese.”

Interpretojnë
Rikard Ljarja … Dritan Shkaba
Roza Anagnosti … Rudina
Ndrek Luca … Prifti Dom Pali
Ndrek Prela … Gjyshi i Dritanit
Prend Lekunda … Doda, xhaxhai i Rudinës
Mihal Stefa … Shërbyesi i Kishës
Reshat Arbana … Nikoll Mustaqeziu
Noc Sheldia
Mark Kola … Kryetari i Këshillit
Liza Vorfi … Dava, gruaja e Prenkës
Mario Ashiku … Ndre Gjetani
Fejzi Spahiu … Komisari
Loro Kovaçi … Plaku Baca
Viktor Zhusti … Mark Denina
Antoneta Papapavli … Ngjela
Vitore Nino … Nëna e Pellumb Currit
Viktor Bruçeti
Todi Thanasi
Sulejman Dibra … Partizani i Plagosur në shtëpine e Dodës gjatë luftës
Ermira Lika
Adrian Devolli
Murat Basha
Lazarin Mazreku
Gazmend Musaraj
Adriatik Bakiraj
Bardhyl Baholli
Aleksandër Naqi

Per nje informacion me te detajuar rreth filmit shikoni skeden si me poshte: (Filmi Shqiptar 1957-1985 / Shtepia Botuese “8 Nentori” – Tirane  /A. T. Hoxha)

___________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.