(VIDEO) FILMI “KREVATI I PERANDORIT”!

0
1643

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
“Krevati i perandorit”

Filmi “Krevati i Perandorit” prodhim i vitit 1973 nga Kinostudio “Shqiperia e Re” me metrazh të shkurtër.

Regjisor: Endri Keko,
Skenari: Dritëro Agolli, Endri Keko,
Producent: Shqipëria e Re,
Muzika: Çesk Zadeja.

INTERPRETOJNE:
Pandi Raidhi…….. partizani Meke
Në episode
V. Take
S. Baze
A. Sinani
A. Toroveci
S. Myftari
V. Ristani

Filmi bazohet në poemën me fabul të Dritëro Agollit mbi hyrjen e partizanit Meke ditën e parë të çlirimit në pallatin ku më parë ka jetuar mbreti i ikur dhe më pas njerëzit e regjencave pushtuese.

Per nje informacion te plote rreth filmit, shikoni skeden si me poshte

_______________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply