(VIDEO) FILMI “KUSH VDESË NË KËMBË”!

0
1689

 

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
“Kush vdese ne kembe”

Filmi “Kush vdes në këmbë” prodhim i vitit 1984. Regjia: Vladimir Prifti, Skenari: Naum Prifti, Vladimir Prifti, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Aleksandër Peçi.

Përmbajtja e filmit
Film portret i bazuar në episodet e jetës dhe aktivitetit patriotik të mësuesit Petro Nini Luarasi i cili në fund të shekullit 19 ishte aktiv në mbrojtjen e shkollës dhe gjuhës shqipe.

INTERPRETOJNE
Guljelm Radoja…….. Petro Nini Luarasi
Stavri Shkurti…….. doktori
Hajrie Rondo …….. Lina
Anastas Kristofori…….. tregtari
Sandër Prosi…….. peshkopi
Petrika Riza…….. Kajmekani
Llazi Serbo…..Ajaz Gjika…….
Fadil Kujovska…….. Bake, çiraku i beut
Pandi Raidhi……… prifti i fshatit
Piro Qirjo……….. Guri, miku i ngushtë i Petro Nini Luarasit
Thimi Filipi…….. fshatari
Birçe Hasko…….. gjykatësi
Gjergji Lala…….. ushtari turk

Skenda informative si me poshte:

_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here