(VIDEO) FILMI “LIRI A VDEKJE” ( 2 seritë )

0
1993

SERIA E PARE
___________________________________

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

SERIA E DYTE

Liri a vdekje është një film i prodhuar në vitin 1979.

Regjia: Kristaq Mitro, Ibrahim Muçaj
Skenari: Vath Koreshi
Muzika: Kujtim Laro

INTERPRETOJNE:
Timo Flloko …….Çerçiz Topulli
Gjergj Lala …….Mihal Grameno
Kadri Roshi……..Hyseni
Nikolla Llambro ….Zeman Hasko
Sotiraq Bratko ….Latif Aga
Kastriot Çaushi …Hajredin Tremishti
Fane Bita ………Hito Lekdushi
Bujar Asqeriu……Muzaka
Edmond Tare…… Nexhipi
Reshat Arbana …..Bimbashi
Liza Laska ……..Vaso, nena e Cercizit
Pandi Raidhi ……Çarçani
Viktor Çaro …….Idrizi
Jorgaq Tushe ….Taxhim Ymeri
Elvira Diamanti …bashkeshortja e Cerciz Topullit
Teuta Keçi
Adem Gjyzeli….. Imami Abaz
Ilia Shyti ……..xha Cile
Kastriot Çollaku
Irakli Lefteri
Tomor Bendo
Marta Burda ……..Nena e Muzakes
Aristotel Stefani ..Novruzi, roja e manastirit
Adrian Lazeri
Birçe Hasko ……..Sotiri,bariu i fshatit

Përmbajtja e filmit
Komitët të udhëhequr nga Çerçiz Topulli, Mihal Grameno dhe Hajredin Tremishti kthehen në fshat te njerëzit e tyre para se të ekzekutojnë bimbashin turk të Gjirokastrës. Pas kësaj ushtria osmane ndërmerr një fushatë kundër Mashkullorës krahinë e cila kthehet në një lapidar të rezistencës Shqiptare për pavarësi. Vritet barbarisht edhe mësues Hyseni që u mëson fëmijëve fshehurazi gjuhën shqipe.

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden informative te filmit

____________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.