(VIDEO) FILMI “MËNGJESE TË REJA”!

0
1661

 

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
“Mengjese te reja”

Mëngjese të reja është film i prodhuar nga Kinostudio “Shqipëria e Re” në vitin 1980. Filmi u realizua me regji nga Muharrem Fejzo, skenar nga Nasi Lera, kurse komponimin muzikor realizoi Maksim Shehu.

Përmbajtja e filmit
Ditët e para pas çlirimit… Agroni dhe Nora dy të rinj partizanë ngarkohen me detyra të rëndësishme në një qytet bregdetar. Së shpejti do të martohen por Nora vuan nga glaukoma. Mjeku që e kuron Epaminonda nuk e ndihmon të kalojë sëmundjen sepse Nora është përfaqësuese e pushtetit popullor.

INTERPRETOJNE
Marta Burda
Kastriot Çaushi
Jetmira Dusha
Leonidha Heba
Tinka Kurti
Aleksandër Pogaçe
Lec Bushati

Per nje informacion me te detajuar rreth ketij filmi, shiko skeden si me poshte:
(Referenca: Filmi Shqiptar 1957-1985 / Shtepia Botiese “8 Nentori” – Tirane / A.T. Hoxha)

__________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply