(VIDEO) FILMI “MURI I GJALLË”!

0
2418

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
Muri i gjallë është një film i prodhuar në Shqipëri në vitin 1989.

Regjisor – Muharrem Fejzo
Skenari – Natasha Lako
Muzika – Zef Çoba

INTERPRETOJNE:
Luiza Xhuvani …
Ilir Sulejmani …
Elvira Diamanti…
Gëzim Rudi …
Rajmonda Bulku …
Edmond Budina …
Vangjel Toçe …
Lec Bushati …
Stavri shkurti …
Ilir Borodani …

Ngjarjet e ketij filmi jane zhvilluar ne nje fshat te Tiranes.
Filmi bazohet dhe e zhvillon subjektin e një legjende të njohur të sakrificës në kështjellën e Rozafës si një interpretim i lirë i asaj që njerëzit kanë ruajtur në shekuj. Tre vëllezër të martuar vendosin të sakrifikojnë në kështjellë gruan që do tu shpjerë drekën në mënyrë që muri të mos rrëzohet përsëri në tokë.


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply