(VIDEO) FILMI “NË FILLIM TË VERËS”!

0
1992

_______________________________

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

 

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
“Në fillim të verës” është një film i prodhuar nga Kinostudio “Shqiperia e Re” në vitin 1975.
Regjia:
Gëzim Erebara
Skenari:
Peçi Dado
Muzika:
Kujtim Laro
(C) Copyright  / Producent: Shqipëria e Re.

Viti ‘42. Në një qytet bregdetar bëhen planet dhe penetrimet e ilegalëve për të hedhur në erë një depo ushtarake me municione. Fshatari Jaho Labi që hyn në punë si hamall dhe vajza e Riza Korrës Vera, të cilën i ati kërkon ta mbajë të mbyllur lidhën me njerëzit e lëvizjes komuniste ndërsa toger Gurabardhi që ka punuar pranë Italianëve e ndihmon të gjithë grupin të arrijë qëllimin.

INTERPRETOJNE:
Sander Prosi……..Xha Jaho
Astrit Cerma……..Shpetimi
Elida Cangonji……..Vera
Ndrek Prela……..Rizai, babai i Verës
Albert Verria…….. Kaporal Pelegrini
Guljelm Radoja…….. Toger Aleko Gurabardhi
Demir Hyskja…….. Shoku Mali
Agim Shuke…….. Sandri
Ndrek Luca…….. Gjeneral Piçioni
Sheri Mita…….. major Bertini
Niko Kanxheri…….. Ushtar Moreti
Minella Borova…….. Fumagali
Tinka Kurti…….. Mamaja e Veres
Andon Qesari…….. Shefi i Policisë Sekrete Fashiste
Petrika Riza…….. Rrapi
Lazër Filipi…….. Shaqo Bregu
Besa Imami……… Nënë Tana
Rikard Ljarja……..
Mirjana Deti……..
Bujar Lako……..
Sotiraq Bratko……..
Besim Kurti……..
Merkur Bozgo……..Punëtori që shënon me shenjë arkën me barut

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden informative si me poshte:

_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.