(VIDEO) Filmi “Ngadhnjim mbi vdekjen”!

0
1438

________________

Vazhdimi i filmit si me poshte:

 

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
“Ngadhnjim mbi vdekjen “

Vendi i Prodhimit – Gjirokastër Shqipëri
Viti i Prodhimit – 1967
Producent: Shqipëria e Re.
Muzika: Feim Ibrahimi.

Përmbajtja
Lufta e Dytë Botërore. Shqipëria është nën pushtimin nazist. Gjermanët arrijnë të kapin dy vajza të reja dhe i torturojnë ato për të zbuluar lidhjet me lëvizjen komuniste. Në fund ata i ekzekutojnë duke i varur në litar në mes të qytetit për të trembur dhe terrorizuar popullin. Filmi është i bazuar në ngjarjen reale të dy heroinave Bule Naipi dhe Persefoni Kokëdhima.

INTERPRETOJNE
Eglantina Kume…….. Mira
Edi Luarasi…….. Afërdita
Naim Frashëri……..Hans von Shtolc, kapiteni gjerman
Rikard Ljarja……..Perlati
Sheri Mita……..Villi Heller, togeri gjerman
Timo Flloko……..Fatosi
Demir Hyskja…….. Zyni Shaqiri, spiuni
Andon Qesari……..Skenderi
Antoneta Fishta…….. nëna e Mirës
Drita Haxhiraj…….. gjimnazistja
Pandi Raidhi……..xha Teloja

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden informative si me poshte:

__________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply