(VIDEO) Filmi për fëmijë “Aventurat e Tom Sojerit”

0
406

Aventurat e Tom Sawyer është një film dramatik amerikan i vitit 1938 i prodhuar nga David O. Selznick me regji të Norman Taurog i cili më parë kishte drejtuar Huckleberry Finn (1931) me Jackie Coogan dhe Junior Durkin.

Versionin e ketij filmi e luajti Tommy Kelly në rolin kryesor, me Jackie Moran dhe Ann Gillis. Skenari i John V. A. Weaver u bazua në romanin klasik të 1876 me të njëjtin emër nga Mark Twain. Ky film gjithashtu ishte versioni i parë filmik i romanit që u bë me ngjyra.

INTERPRETUESIT 
Tommy Kelly …….Tom Sawyer
Jackie Moran …….Huckleberry Finn
Ann Gillis…..Becky Thatcher
May Robson …….si teze Polly
Walter Brennan……. Muff Potter
Victor Jory ….. Injun Joe
David Holt ……. Sid Sawyer
Victor Kilian…… Sherif
Nana Bryant ……. zonjës Thatcher
Olin Howland……… z. Dobbins, mësues shkolle
Donald Meek ……….mbikëqyrës i shkollës së së dielës
Charles Richman ………gjykatësit Thatcher
Margaret Hamilton ……….zonjës Harper
Marcia Mae Jones ………..Mary Sawyer
Mickey Rentschler ………… Joe Harper
Cora Sue Collins ………. Amy Lawrence
Philip Hurlic ……… Little Jim
Frank McGlynn Sr. ……… Ministër (i pakredituar)
Roland Drew ……. Dr. Robinson (i pakredituar)
Spring Byington ……….. Douglas (i pakredituar)

VIDEO SI ME POSHTE

_________________________

 
__________________
Mundesoi per ndjekesit on line: Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply