(VIDEO) FILMI “PUNA ËSHTË FLORI”!

0
1677

Filma vizatimor prodhim i Kinostudios “Shqiperia e re”

Puna eshte flori –
Përshkrimi: Bazuar në një përrallë popullore. Qindra vjet më parë një plak i mençur jetonte në një fshat mes malesh. Plaku punonte nga mëngjesi në mbrëmje, ndërsa tre djemtë e tij luanin dhe kënaqeshin. Vitet kaluan dhe plaku po e humbte forcën, ai nuk mund të punonte si më parë. Në shtratin e tij të vdekjes, plaku thirri djemtë së bashku dhe u pagëzoi atyre se ai fshehu fort një tenxhere me të ftohtë nën tokë. Djemtë kërkuan kot gjatë gjithë pranverës, më pas, duke parë që kishin gërmuar në të gjithë tokën, vendosën ta mbjellin. Në vjeshtë fusha dha prodhime të papara më parë. Vetëm pas kësaj djemtë e kuptuan sekretin e plakut të mençur se puna është sekreti i të gjitha bekimeve materiale.

Kameramani: Tomi Vaso
Piktor: Boris Ikonomi
Montazhi: Mimoza Nano
Zhurmat: Lavdim Fortuzi
Regjisori: Boris Ikonomi
Skenari: Luan Rama
Muzika: Aleksander Lalo
Producent: Kinostudio “Shqiperia e Re”
Viti: 1981
Gjatësia: 6 min


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply