(VIDEO) Filmi “Pylli i lirisë”

0
1732

_____________________

VAZHDIMI I FILMIT SI ME POSHTE

 

Filmi “Pylli i lirisë” prodhim i vitit 1976.

Regjisor: Gëzim Erebara.
Skenari: Kico Blushi.
Producent: “Shqipëria e Re”.
Muzika : Feim Ibrahimi.

INTERPRETOJNE:
Alfred Bualoti…….. Vlashi.
Reshat Arbana…….. xha Kovi.
Margarita Xhepa…….. Nëna e Vlashit.
Ndrek Luca…….. Lam Shllapi.
Dhimitra Plasari…….. Lena.
Minella Borova…….. Llazi Terbufi.
Demir Hyskja…….. Ibrahim Beu.
Lufti Hoxha…….. Nauni, babai i Lenës.
Lazër Filipi…….. Urata.
Andon Qesari…….. Ballisti.
në episode:
Vasillaq Vangjeli…….. Partizani

Vlash Zaka një fshatar i varfër dhe jetim, ushqehet duke kapur kuaj në pyll. I vellai që është tashmë partizan, ka vrarë një spiun të italianëve kështu që edhe Vlashi është në suvejim. Jeta e tij është në rrezik nga tregtari i fshatit Lami, dhe nga kryetari i komunës, ballisti Ibrahim Beu për shkak të një kali. Por ai gjen mbështetje tek bashkëfshatarët e tij derisa delë partizan së bashku me Lenën. Filmi është luajtur në Divijak të Lushnjes.

Per nje informacion rreth filmit shikoni skeden si me poshte:
_________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

 


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply