(VIDEO) FILMI “RRUGË TË KALTËRTA”

0
1866

Filmi italian “Rruge te kalterta” me aktoret ne role kryesore:
Yves Montand dhe Alida Vali
Filmi eshte i njohur edhe nga shikuesit shqiptare te Tvsh.

Titulli ne origjinal “La grande strada azzurra” i vitit 1957, me regjisor Gillo Pontecorvo, simbas romanit “Squarciò” te Franco Solinas.

 

Video per vazhdimin e filmit si me poshte:

 

Skeda e filmit:

Film dramatik:
Regia Gillo Pontecorvo
Soggetto Franco Solinas
Sceneggiatura Ennio De Concini, Gillo Pontecorvo, Franco Solinas

Aktoret ne role:

Alida Valli… Rosetta
Yves Montand… Squarciò
Francisco Rabal… Salvatore
Umberto Spadaro… maresciallo
Federica Ranchi… Diana
Mario Girotti….Renato
Peter Carsten….Rivo
Giancarlo Sablone…. Antonino
Ronaldino Jamez Verhovec…..

Dubluesit:
Stefano Sibaldi….. Squarciò
Alberto Lupo…. Salvatore

Cmime

1958 – Ne Festivalin Nderkombetar “Karlovy Vary” ky film fitoi cmimin si regjisori me i mire ne kategorine e regjisoreve me te ri te kohes.

 

Kinematografia, Arti Skenik & Sporti


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply