(VIDEO) FILMI “RRUGICAT QË KËRKONIN DIELL”!

0
1585

SERIA E PARE


 

SERIA E DYTE

 

“Rrugicat që kërkonin diell” është një film prodhim i vitit 1975 me dy seri

Regjisor: Rikard Ljarja, Skenari: Dhimitër Xhuvani, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Kujtim Laro

Përmbajtja e filmit
Nebi Surreli së bashku me nënën jeton në varfëri të plotë. Duke kërkuar mundësi të ndryshme për të mbijetuar, punon si shpërndarës gazetash, hamall, dhe si trasportues qymyri. Njihet me luftën në saj të Gaqos dhe shokë të tjerë të njesitit të qytetit. Ndihmonë në shpërndarjen e trakteve kur punon si gazetashitës, dhe në vështirësinë për transportimin e shtypshkronjës së njesitit. Urrejtja për Gani Herrin, tregtarin e qymyrit, i cili është edhe spiun i fashistëve, dhe ku edhe merë pjesë në ekzekutimin e tij.

Aktorët në role | Seria 1
Mevlan Shanaj……Nebi Surreli
Rikard Ljarja……Gaqo Tipografi
Demir Hyskja……Halimi
Pandi Raidhi……Kamerieri
Fitim Makashi……anëtari i njësitit
Yllka Mujo……Semi
Ferdinand Radi……Kola
Pëllumb Dervishi……Tipograf Anëtar i Njësitit
Stavri Shkurti……Furxhiu
Zhani Ziçishti……Istrefi

Aktorët në role | Seria 2
Ndrek Luca……Gani Herri
Lec Bushati……Kuestori
Liza Vorfi……Nëna e Nebiut
Lec Vuksani……Ekselenca
Dhimitër Orgocka……Antonio
Qemal Mehmeti……
Piro Malaveci……
Sheri Mita……përfaqësues i Partisë

në episode:
Xhezair Tafaj……roja i Shtypshkronjave
Lutfi Hoxha……Përgjegjës i Bojaxhinjve Anëtar i Njësitit
Vangjo Grabocka……Gazmend Grunja
Petrika Riza……Qazim Lala,kapteri fashist
Vani Trako……

Me poshte skeda e filmit per nje inf. me te detajuar:

_______________
Kinematografia Shqiptare nje faqe publike ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply