(VIDEO) FILMI “SHËMBJA E IDHUJVE” !

0
2360

FILMI SHQIPTAR | “SHEMBJA E IDHUJVE” from Kinematografia Shqiptare on Vimeo.

“Shembja e idhujve” është film shqiptar, prodhim i vitit 1977
Produksioni: Kinostudio “Shqiperia e Re”, prone publike dhe pasuri kombetare e Shqiperise. Kushdo person i pandergjegjeshem, qe vepron sot duke abuzuar me emrin dhe postin e dikurshem , qofte dhe regjisori i punesuar per te realizuar kete film dhe qe tenton te privatizoje filmin per perfitime personale, konsiderohet shkelje e autoresise pervetesim i prones publike, mashtrues dhe hajdut ordiner!

Skenari:Skënder Drini
Muzika:Feim Ibrahimi

INTERPRETONE
Llazi Serbo…….. Naimi, mësuesi
Genc Metohu…….. Martini
Luan Qerimi…….. Kalosh Cami
Lazër Filipi…….. Dash Cungeli
Serafin Fanku…….. frat Engjëlli
Kadri Roshi……..
Robert Ndrenika…….. kapteri
Lec Bushati……..
Zehrudin Dokle……..
Rudina Rjolli……..
Fiqirete Basha……..
Ferdinand Radi…….. plaku i Udhcve
Çesk Vuksani………
Guljelm Radoja……..
Sali Doçi……..
Veli Rada……..
Përmbajtja e filmit
Ekranizim i romanit me të njëjtin titull. Mësuesi i fshatit ka përballë një kryeplak fanatik, priftin Engjëll dhe një kapter policie që i shkaktojnë shumë vështirësi në punën e tij për edukimin e fëmijëve. Malësorët e varfër gjënden midis dilemave pasi ata kanë qënë të detyruar tu nënshtrohen bestytnive dhe pushtetit të dekompozuar. Kryeplaku dhe kapteri bëjnë plane për të vrarë mësuesin.

Per nje informacion me te detajuar, shikoni skeden si me poshte:

________________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

 


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply