(VIDEO) Filmi “Shpërthimi”

0
784

FILMI SHQIPTAR “SHPERTHIMI “ from Kinematografia Shqiptare on Vimeo.

Filmi “Shpërthimi” prodhim i kinostudios Shqipëria e Re i vitit 1974.

Regjisor: Muharrem Fejzo, Skenari: Anastas Kondo, Lazër Filipi, Muharrem Fejzo, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Pjetër Gaci.

Inxhijer Iliri, një kërkues nafte fillon shpimet në një zonë gëlqerore ku nuk ka asnjë të dhënë të studiuesve të mëparshëm. Debatet midis tij dhe inxhinjer Hasanit vazhdojnë edhe pas vendosjes së sondës. Nuk është e lehtë të kapërcesh të gjithë llojet e vështirësive fizike dhe profesionale dhe të mungesës së përvojës. Por Iliri nuk ka kërkuar më kot dhe fontana e naftës shpërthen.

INTERPRETOJNE:
Rikard Ljarja……inxhinjer Iliri
Demir Hyskja……brigadjer Skënderi
Ndrek Luca……inxhinjer Hasani
Pandi Raidhi……xha Lame
Vladimir Saliu……
Nikolla Llambro……Mitaqi
Sander Prosi……sekretar Areni
Llambi Koçani……inxhinjer
Violeta Deda……mësuese Shpresa
Rustem Xheja……
Leonidha Heba……
Xhemal Mehmeti……
Ndrek Prela……xha Muço, babai i Ilirit
Albert Verria……xha Kasëmi
Mihal Ciko……
Elida Cangonji……
në episode
Afërdita Fishta……nëna e inxhinjer Ilirit
Ema Qazimi……mësuesja e muzikës

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden si me poshte:

_____________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply