(VIDEO) Filmi “Shpresa”!

0
530

 

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
“Shpresa” është një film i prodhuar nga Kinostudio “Shqipëria e Re” në vitin 1989.
Regjia: Eduart Makri,
Skenari: Dhimitër Xhuvani,
Operator: Saim Kokona
Piktor: Fisnik Pulaj
Kompozitor: Zef Coba
Drejtor filmi: Teodor Siliqi
Operator zeri: Koco Tollko
Regjisore montazhi: Mimoza Nano
Redaktor: Ndoc Papleka
Piktor kostumesh: Durim Neziri
Grimi: Durim Neziri dhe Gazmend Jasa
As/ regjisor: Armand Xhuli dhe Andon Koja
As/operator: Artan Lipivjani dhe Reis Cico
Nen drejtor filmi: N. Distafa
Administrator: A. Halilaj
Dekori: I. Shehu
Piktor ekzekutues: M. Muca dhe S. Basha
Montazhiere: Sh. Kapoli
Zhurmat: E. Budini
Brigadier ndricimi: H. Milla
Kostumier: F. Zeqo
Rekuizitier: A. Kllojka
Konsulent: A. Duci
Xhirimet nen uje: Xhemal Mato
Palombar: Xh. Prenga

Përmbajtja e filmit
Shpresa ka një histori dashurie të pafat. I dashuri e ka lënë dhe ajo pati një abort. Ajo është shumë e dëshpëruar. I mënjanon njerëzit dhe ka humbur besimin tek e ardhmja e saj. Por më pas njihet dhe bie në dashuri me inxhinierin e ri Piron. Dashuria e re zgjon tek Shpresa interesin për jetën por në të njëjtën kohë ka probleme me familjen e Piros.

INTERPRETOJNE:
Matilda Makoçi
Eduart Makri
Drita Pelingu
Qenan Toro
Myzafer Ziflaj
Albana Mici
Pirro Malaveci
Mina Koxhaku
Pandi Siku
Margarita Makri
Emond Budina
Shpresa Miluka
Jetmira Dusha

Ne role episodike:
M. Poka / B. Kasmi / M. Shehi / K. Jakova / A. Kenaj
S. Zajmi / M. Bregu / A. Llazani / E. Paskali / A. Collaku
I. Gega / E. Qipo

Per xhirimin e ketij filmi ndihmuan pu nonjesit e Kantierit Detar – Durres

Ekzekuton Orkestra Simfonike e Radiotelevizionit
Dirigjent: Eno Koco (A.M)

_____________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qene vitin 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here