(VIDEO) FILMI “SHTIGJE TË LUFTËS”!

0
1851

_____________

 

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
“Shtigje te luftes”

“Shtigje të luftës” është një film shqiptar i prodhuar në vitin 1974.

Skenari: Safet Kurti dhe Skënder Plasari
(C) Copyright: Shqipëria e Re under public domain
Muzika: Kujtim Laro.

Ngjarja zhvillohet në Luftën e Dytë Botërore. Kanani një luftëtar i famshëm në të gjithë krahinën e Pezës dhe Shabani një fshatar i vuajtur përballojnë të gjithë djegiet dhe shkatërrimet e fshatit dhe me heroizmin e tyre ngrenë popullin në një hakmarrje të madhe.
Në pah vihet lufta heroike e popullit të Pezës për liri. Figura e karaktere të veçanta e bëjnë këtë film të lehtë e të mprehtë.

INTERPRETOJNE
Timo Flloko… Kanani
Robert Ndrenika… Shabani
Ndrek Luca… Oficer ballist
Perika Gjezi… Komisari
Minella Borova… Studenti
Albert Verria… Jani Ferra
Rikard Ljarja… Rrema
Sander Prosi… Gjenerali
Guljelm Radoja… Fotografi
Niko Kanxheri… I deleguari i qarkorit
Pandi Raidhi… Babai i Shabanit
Birçe Hasko… Partizan Dulla
Elida Cangonji… Mësuesja
Florinda Manushi… E fejuara e Kananit
Liza Laska… Nëna e Rremës
Teodor Rupi…Koloneli
Zef Bushati… Kapiteni italian
Ferdinand Radi…Italiani
Mihal Stefa
Dario Llukaçi…Recepsionisti
Muharrem Shtylla
Enver Dauti…Një fshatar

Per nje informacion me te detajuar shikoni skenden si me poshte

 

______________________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply