(VIDEO) FILMI “SKETERRE `43”!

0
572

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”

Filmi “Skëterrë ’43” prodhim i vitit 1980.
Regjia: Rikard Ljarja,
Skenari: Bashkim Shehu,
Producent: Shqipëria e Re ,
Muzika: Zef Çoba.

Operator : Saim Kokona
Piktor: Nak Prizreni (A.M)
Drejtor filmi: Haxhi Dersha
Operator zeri: Gezim Sula
Regjisore montazhi: Nazmie Sula
Piktor kostumesh: Ylli Beqiri
Redaktor: Vath Koreshi
Grimi: Valentin Cani dhe Ana Arapi

Përmbajtja e filmit
Revoltë në një kamp përqëndrimi fashist në vitin 1943 kundër metodave barbare e terrorit. Të burgosurit kryengritës si: profesori piktori Hekurani, Ariani, Mira, Shpresa organizohen dhe mbajnë lidhje të vazhdueshme me rezistencën jashtë kampit. Me rezistencë të fortë ata arrijnë të shkatërrojnë skëterrën fashiste.

INTERPRETOJNE
Agim Qirjaqi … profesori
Piro Qiqi …
Drini Hila …
Xhevdet Ferri … Arjani
Violeta Dede … Shpresa
Arjana Dosti …
Sheri Mita … nenkolonel Espozito
Mario Ashiku …
Ferdinand Radi … Kapiten Sodu
Jorgaq Tushe … doktori
Liza Hajati …
Tonin Kançi …
Birçe Hasko … Syrjai
Vangjel Toçe …
Grigor Stavri …
Ndrek Shkjezi … Kiço
Sulejman Dibra …
Rikard Ljarja … Andrea
Leka Sefla …
Fitnete Tico……

Ekzekuton Orkestra Simfonike e Radiotelevizionit
dhe Teatrit te Operas dhe Baletit
Dirigjent: Ferdinand Deda (A.M)

Ne realizimin e ketij filmi ndihmuan: Repartet e Ministrise se Mbrojtjes Popullore

_________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qene vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply